Kalasdags - Redaktionsbloggen

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Kalasdags i BabyBoom

I söndags kom bilagan BabyBoom med i Svenska Dagbladet och kalasdags.se fanns med där som länktips för att hitta inspiration till lekar! Kul!

Vill du bläddra i hela bilagan kan du ladda ner och läsa här.

 

Kalasdags.se i media
Postat 2011-01-26 21:37 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vinn giftfria, miljövänliga PlayMais från Ekoleko! (avslutad)

PlayMais är ett material som är fantastiskt roligt att arbeta med, man kan bygga enkelt eller göra det mer avancerat. Gjort av majs, biologiskt nedbrytbart. Färgat med giftfria och miljövänliga livsmedelsfärger. Den medföljande kniven är också gjord av majs. Släng allt på komposten när ni lekt klart. (Naturligtvis kan du
även äta dem, men de smakar inte så mycket.)

 

 

PlayMais finns att köpa i fyra olika stora förpackningar (liten, mellan, stor, megabox) hos ekoleko.se.

Mellanpåsen innehåller knappt 300 bitar (3 liter) i olika färger, trasa
(biologiskt nedbrytbar), kniv av majsstärkelse och instruktion.

Tävla om en mellanpåse PlayMais genom att skicka in tips på ditt bästa smultronställe. pssst! Du kan skicka in flera tips!

Tipsa oss om smultronställen

Skriv ställets namn och varför du tycker det är ett sånt smultronställe

E-postadressen används för att kontakta dig vid eventuell vinst så var noga att ange den korrekt!För att slippa få in skräpkommentarer, spam och annat så ber vi dig att skriva talet 'femtiosex' med siffror.

EkoLeko PlayMais
Postat 2011-01-19 23:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vinn ett pussel från Gro och bygg en bättre värld! (avslutad)

Lek och lär om miljö! Täck över skräpig natur och ledsna djur med en rena och glada pussel bitar! Bakom varje pusselbit gömmer sig dessutom en liten ramsa. Ett pedagogiskt pussel som ger föräldern verktyg att på ett naturligt sätt förklara om miljö och hållbarhet.

Pusslet är tillverkat i Polen av FSC-certifierad kartong. Passar bra för barn 3-7 år. (Bra lästräning för de äldre barnen!)

Pusslen finns i tre varianter, skog&mark, hav&sjö samt stad&trafik.

Tävla om ett av dessa tre pussel genom att skicka in tips på ditt bästa smultronställe. pssst! Du kan skicka in flera tips!

Tipsa oss om smultronställen

Skriv ställets namn och varför du tycker det är ett sånt smultronställe

E-postadressen används för att kontakta dig vid eventuell vinst så var noga att ange den korrekt!För att slippa få in skräpkommentarer, spam och annat så ber vi dig att skriva talet 'femtiosex' med siffror.

Gro Leksaker miljö pussel
Postat 2011-01-19 21:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

2011 ett riktigt kalas-år!

Vilket vintarlandskap vi har runt om i Sverige, jag tycker det är fantastiskt och underbart inbjudande till massvis med snölekar, och extra härligt när solen visar upp sig om så bara för en stund...

En kort årskrönika följer, a la summering av 2010, året då Kalasdags.se lanserades! För oss ett riktigt kalasår såklart! Och det gensvar vi fått är över våra förväntningar.

Vi startade med att ha flertal teman och lekar för alla smaker, plånböcker och humör. Detta tillsammans med ett helt gäng kalasfixare som vi valt att kalla dem. Museum, bowlinghallar, kreativa verkstäder, 4 h gårdar ja alla ställen som man kan ha sitt barnkalas på. Även ställen som man inte tidigare tänk att man kan ha ett barnkalas på har vi luskat upp och fått på kroken. 2010 var året då vi startade och gick från 0 medlemmar till flerahundra och vi ökar kontinuerligt, både i medlemmar, besökare och innehåll. Vi hann med lite olika event och att knyta och utveckla flertal roliga samarbeten med.

2011 blir kalasdags mer av allt. Fler teman, fler lekan, fler kalasfixare och fler samarbeten och tävlingar! Vi kommer knyta ihop teman på kalas och lekar med intervjuer och tävlingar. Nu i januari blir det först ekotema!

Sen kommer det presenter i form av nyheter löpande, men dem spar vi på:)


God fortsättning på er alla!

 

Postat 2011-01-02 17:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'