Kalasdags - Redaktionsbloggen

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Marshmallows är enklare att göra än man kan tro!

Här kommer mer baktips till kommande kalas. Mina barn älskar att baka marshmallows, speciellt med polkakross i. Ett tips är att smörja in händerna med neutral olja före du börjar, så fastnar det inte på händerna. Vänta med att skära upp i bitar tills de ska serveras, så håller de sig mjuka längre!

Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet .

Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.

Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.

Receptet gäller för 60 st

Ingredienser
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 1⁄2 dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
röd hushållsfärg
olja till formen
florsocker

Postat 2015-04-08 16:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Uppdrag: Testa kalas hos AudioSpot Studio i Malmö

Hos AudioSpot studio är alla välkomna - proffs som amatörer. AudioSpot Studio ordnar allt från möhippor/svensexor och företagsevent till barnkalas. Förutom att spela in röster och sång kan man även spela in en musikvideo eler bli fotograferad framför greenscreenväggen!

Ett barnkalas hos AudioSpot Studio innehåller både fotografering framför greenscreenvägg samt inspelning av upp till två valfria låtar. Efter fotografering blir det korv med bröd samt glass. När kalaset är slut från alla deltagare resultatet på varsin CD med bild på.

Läs mer om barnkalas hos AudioSpot Studio i Malmö här.

Vill du testa AudioSpot Studios barnkalas?

För att bli antagen till uppdraget krävs att du kan ta dig till AudioSpot Studio (Knivgatan 6, Malmö) och väl där kan ta bilder (på barn, fotograferingen och inspelningen) samt skriva en utförlig testrapport från ert besök. Barnen som ska testa måste vara minst 8 år och max antal testare är 7-8 st.

Har du en egen blogg som du också kan tänka dig att skriva i så är det ett stort plus i ansökan!

Uppdrag i Testpatrullen

Fyll i dina kontaktuppgifter, vilket kalasarrangemang eller grej du vill testa och skicka in din ansökan till oss.

Har du en blogg där du kan tänka dig att skriva om ditt uppdrag? Fyll i adressen här!


Postat 2012-02-27 20:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Discokalas i stan!

I fredags hade dottern och hennes två väninnor gemensamt discokalas. Gissa om de var laddade!

På inbjudan hade vi skrivit " Ta med inbjudan och gå direkt till V.I.P kön, och iklädd dig discokläder för dansgolv och varning för paparazzi som kan krypa i buskarna vid ankomst!

3 förväntasfulla och discoklädda 10 åringar stod bakom brorsorna när kompisarna anlände. Brorsorna var dörrvakter och hälsade alla välkomna och bockade av alla på V.I.P listan (kastade vänligt men bestämt ut allas föräldrar med) och alla fick en kalasstämpel på handleden. Värdinnorna delade ut läskbiljetter, lysarmband och blåbål med frukt och en partypinne i. Paparazzi var på plats med....

29 danssugna 10 åringar intog direkt dansgolvet. Vi hade hyrt parkleken invid skolan, stängt alla fönsterluckor så det blev riktigt mörkt, dekorerat med noter och girlanger ifrån panduro. Silverduk på paketbord som en snäll storasyster fint placerade alla paket på.

Musiken hade min dotter laddat ner på en telefon, vi köpte en månads spotify premium och laddade ner en 2 timmars lista. Telefonen kopplade vi sedan till högtalare som vi hyrde tillsammans med discoljus för en mindre peng. Väldigt lyckat och så enkelt! De två dörrvakterna förvandlades till DJ:s och tjejerna hade olika danslekar, såsom limbo, dansstopp mfl.

Vi bjöd på pizza slices ifrån pizzerian invid, popcorn i fina små popcornaskar som vi beställt ifrån Nöjesraketen (www.nojesrakteten.com) och bål och läsk och vatten för de allra svettigaste :).

När man är 10 år vill man fortfarande ha den där godispåsen vid hemgång, och dessa hade tjejerna gjort i ordning själva. Likaså hade de skrivit alla inbjudningskort och scrappat själva. Alla kompisar osade till tjejernas egna mailkonto. Jag tror förberedelserna var lika rolilga som själva kalaset! Och när man är tre familjer som delar på ett kalas är det både roligare att pyssla då det delas upp, och givetvis blir det billigare med. En hit hela vägen!

Ett mycket lyckat kalas, och ben och armar överallt, liksom popcorn...

 

 

 

Postat 2010-10-11 10:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'