Kalasdags - Redaktionsbloggen

Redaktionsbloggen

Här skriver vi om kalasdags.se, vad som händer, hur vi tänker, vart vi är på väg och lite blandat

Egna godisaskar och inbjudningskort

Skolstartsveckan är här, vi gissar att det finns sommarbarn som planerar sina kalas och påminner om alla våra teman/lekar och samlade kalasfixare för inspiration. Vi har t ex 41 olika kalasfixare inom bowling. Eller varför inte fixa ett eget hemmabowling kalas?

Själv har jag i sommar gått igenom gamla foton från tiden då vi bodde i Italien och fann min mellansons inbjudningar till hans bowlingskalas. Förutom inbjudningskorten vi gemensamt gjorde (med en pysslig barnvakt som hjälp) så gjorde vi godisaskar, inte bara roliga att göra med barnen, även mycket uppskattade. Pricken över i blev klubborna vi stack i och godissnöret vi satte runt om.  Inbjudningskorten klippte vi från färgade pappersark och klippte ut klot och käglor som vi sedan klistrade på efter tycke och smak. 

Här  kan ni se hur man gör godisaskar, barnen och jag grejade det finfint efter några första halvbra försök! : ) 

Godispåsar Pyssla med barn
Postat 2015-08-17 12:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Påsken är marsipantupparnas och kycklingarnas högtid!

Äntligen är det påsk, vi åker till landet, pysslar, tittar på filmer och bakar. Så sätter vi repeat på dessa göromål i några dagar medan vi smular runt i myskläder och eldar i kaminerna.

I morgon ska vi göra egna marsipantuppar och kycklingar. Plättlätt och pyssligt.  

Gör såhär:

Färga marsipanen till kycklingarna med gul hushållsfärg, det räcker med några droppar! Till tupparna använder man ofärgad marsipan. Rulla marsipanen päronformad till små kycklingar och lite större  till de som ska bli tuppar.  Platta till botten lite och forma ett huvud genom att smalna av vid halsen. Färga lite marsipan med grenadine till näbb och kam. Platta ut och forma små näbbar och kammar och tryck på. Doppa en liten bit av kycklingarna och tupparna i smält choklad.

Ställ på bakpapper för att svalna. Tips -

Doppa fingrarna i lite olja så fastnar inte marsipanen!

Postat 2015-04-02 19:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Bloggare och recensenter sökes!

Hej kalasdagsvänner!

Jag sitter just nu och viker en pappersloppa, som ska bli till ett inbjudningskort inför ett stundande 3-årskalas. Under varje flik gömmer sig lite information om kalaset. Lite rolig idé tycker jag, och pappersloppan räcker som extra touch på vår blivande 3-årings allra första kalas med vänner. Det kommer att kalasas på ett traditionellt vis med upplägg tårta, fiskdamm och en och annan lek ur vårt lekregister. Det kommer bjudas in 4 små vänner. Alldeles lagom många för en 3-åring tycker jag. 

 

Medan jag vilar ifrån att vika pappersloppor passar jag på att berätta att vi söker efter bloggare just inom pyssel och hantverk. Vi vill även ha fler som bloggar om tårtor, cupcakes, kakor och varför inte en "baka med barn" bloggare. Även du som jobbar proffessionellt med dessa saker är välkommen att blogga hos oss! Ingen ersättning utgår, men att blogga hos oss är ett utmärkt tillfälle för dig att marknadsföra dig och dina tjänster. Du syns i ett positivt sammanhang gentemot en publik som består av kalassugna och vetgiriga föräldrar och barn.

 

Vi söker även efter recensenter av framförallt barnböcker, kan även vara en barnaktivitet, ett pyssel kit eller liknande. Detta kommer att efterfrågas sporadiskt, då vår egen barnpatrull inte kan rycka ut. Ersättning för detta blir recensionsexet, eller aktiviteten man fått testa osv. Om ni är intresserade av att blogga eller recensera, hör gärna er till mig på : rebecca@kalasdags.se.

Hoppas ni kalasar på och hittar många tips på lekar, födelsedagssånger, aktiviteter, kalasteman, kalasfixare mm här hos oss!

 

Allt gott! /Rebecca

Postat 2011-10-20 13:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'