Kalasdags - Recept & Koncept - Inför alla hjärtans dag den 14 februari

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Inför alla hjärtans dag den 14 februari


Finns det någon som har undgått att det är en speciell dag på måndag? I alla affärer vimlar det av hjärtan och rosor i rött och rosa. Oavsett vem man vill fira, så kan det vara bra att börja fundera på hur… Kanske med en hjärtformad bakelse?

Alla hjärtans dag
firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i England och Frankrike.

En teori från medeltiden om kopplingen till kärlek är att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade folk till att fundera över vem de skulle hålla ihop med i minst ett år framöver.


I Sverige har firandet av alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet då influenser från USA började intressera handeln.


Inlagt 2011-02-10 19:17 | Läst 5030 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'