Kalasdags - Recept & Koncept

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Grönt, fint och firande av 6 juni!

Igår var det åter dags att vara ledig – och för familjefest! Det vimlade av parker, kommuner och föreningar som ville fira och med tanke på att stora delar av Sverige plötsligt fick solsken denna dag blev det säkert många lyckade tillställningar!

Sveriges nationaldag firas den 6 juni varje år, men har bara varit en helgdag sedan 2005. Dagen har funnits med i vår svenska firartradition sedan 1523 då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Den kallades för svenska flaggans dag fram till 1983 då dagen fick status som nationaldag. Utöver det har vår svenska kung namnsdag denna dag, tillsammans med alla andra som heter Gustav.

I morse hade barnen ritat teckningar och då jag satte upp en fin regnbåge på kylen, fick jag veta att den inte var till mig, utan att den skulle överlämnas till kungen. Medan jag packade matsäck och försökte kolla om alla var klara med juicen, förklarade jag att vi kan skicka den till honom. Lite oförstående (ungefär som då de såg kronprinsessans höga stängsel utanför Haga efter att ha besökt Kolmården) fortsatte frågorna om varför. Jag gav mig på en förklaring om att han skulle få en väldig massa besök om alla ville ses, samtidigt som jag sprang upp för trappan för att hämta strumpor. På väg till förskolan fortsatte diskussionen om kungens teckning.. Men jag känner att det blev en diskussion som kräver lite fler vinkar och lite mer tid. Ikväll.

Tips på snabb grönska!
Jag satte vanliga gul- och vitlökar i jord i köksfönstret och redan efter några dagar tittade de första skotten upp. Effektivt och kul med snabbt resultat för barnen. Riktigt snyggt i början också med den ljusgröna färgen, sen behöver de snabbt större krukor.

 

Postat 2012-06-07 13:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'