Kalasdags - Recept & Koncept - Pasta på fem minuter eller glass till middag?

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Pasta på fem minuter eller glass till middag?

 

Häromveckan var jag själv med barnen då mannen var bortrest med jobbet. Att laga mat med en nyfödd på armen medan alla är hungriga är en spännande utmaning. Så det fick bli enkelt. Men enkelt är oftast även gott så länge man har bra ingredienser.

 

Då vi kom hem från parken och det var dags att laga mat, blev sonen sugen på glass. En trött, hungrig och glassugen liten man på nästan två år, vet vad han vill. Och vart glassen finns. Ett nej håller inte då fokus ligger på att öppna frysen. Det är i situationer som denna som konsekvensen testas ordentligt.. Men att äta glass i stället för mat är ingen bra idé. Så jag stod på mig. Vad enkelt det hade varit att bara ge honom den där glassen och få klar maten! I stället för att stå med ena handen på frysen och den andra om lillasyster, samtidigt som jag lugnt försökte förklara varför han inte fick en glass just där och då.

 

Den lille glassälskaren var inte mottaglig för mina lockande förslag om mat och idén om att ta glassen EFTER maten. Mitt i mitt försök till kompromiss, kom storasyster och satte ena handen på frysen och den andra på höften och sa ”mamma, du kan laga mat nu, jag tar över här en stund”. Så jag fick några minuter på mig att få till vår tilltänkt mysiga middag.

 

Ingredienser:

Färsk pasta fylld med kronärtskocka

Röd pesto

Cream fresh

Svarta urkärnade kalamataoliver

 

Gör så här:

Koka pastan i 3 minuter

Häll av vattnet och rör ned oliverna

Blanda den röda peston med cream freshen

 

Det tog inte mycket mer än fem minuter med en hand, men undertiden hann även lille prinsen inse att det trots allt inte skulle bli någon glass INNAN maten. Så vi åt tillsammans och fick massor av energi. Innan vi festade loss på glassen. J

 

 

Inlagt 2010-09-03 22:17 | Läst 4989 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'