Kalasdags - Recept & Koncept - Barns lycka över nya saker!

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Barns lycka över nya saker!



Att ge ett barn en leksakskatalog lagom till jul kan lätt resultera i en och annan inringad önskan… Jag skulle inte säga att våra barn är bortskämda med att få allt de uttrycker att de vill ha och det kan det ju vara kul att överraska ibland med.

 

Min 1,5 åring har denna sommar upptäckt den så kallade Foppatofflan. Han har den senaste veckan, vid olika kalas och träffar, mycket lycklig lånat följande:

Ett par Hello Kitty i stl 28, ett par vita med färgglada blommor i stl 22, ett par blå med Bamse i stl 26 och ett par gula i stl 25.. De finns överallt och då han kommer och säger ”ta av skoona” om sina egna, vet vi att han har hittat ännu ett fynd att låna.

 

Jag har milt uttryckt inte fallit för de plastiga, men onekligen sköna, skorna själv och har uppenbarligen inte heller gett mina barn denna utrustning. Förrän nu… Häromdagen gick mannen med båda barnen till en skoaffär och ekiperade dem med varsitt, egenutvalt, par. Vilken lycka! De kom hem som solar och har inte tagit av dem många gånger sedan dess. Om syrran glömmer sina då hon går ut springer lillkillen efter henne och ropar ”skooona, ta på skoooona!”

 

Ännu en sak i raden av saker som nog ingår i barndomen och som vi vuxna inte uttryckligen lär barnen, är viljan att sova bredvid nya saker de gillar. Det är väldigt gulligt tycker jag, även om det inte alltid är det mest praktiska. Då sonen absolut ville somna med sina nya fluffiga skor, fanns det liksom ingen anledning att säga nej. -Och han sov väldigt gott den natten. J


Inlagt 2010-07-25 21:42 | Läst 5440 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-07-25 23:11   Mia Althoff
Underbart :) Jag gillar också foppatofflorna! Inte för de är snygga, utan för de är så funktionella.
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'