Kalasdags - Recept & Koncept - Rabarber med knaprigt havretäcke

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Rabarber med knaprigt havretäcke


Det finns gott om rabarber nu! Jag fick en bunt av svärmor häromdagen och i stället för att frysa in den till ett bra tillfälle (som jag har gjort med den jag fick av en god vän), så lagade jag en slags paj. Smördegspajer tillhör inte mina favoriter, så jag svängde ihop en klickbar smet med smör, havregryn o råsocker mm. För att få till en extra smak på den annars ganska sura rabarbern, rörde jag i lite kanel också. Resultatet blev som knäckiga små toppar av havrekakor på den mjuka och sötsyrliga rabarbern.

 

Ingredienser:

Ca 8 stänger rabarber

½ msk potatismjöl

1 tsk kanel

6 msk råsocker

2 dl havregryn

1 ½ dl vetemjöl

¾ dl socker

150 g smör

 

Gör såhär:

Rensa rabarbern noga och skär den i små bitar.

Blanda rabarberbitarna med potatismjölet, kanelen och råsockret och lägg dem i en ugnsfast form.

Blanda havregrynen, mjölet och sockret i en bunke. Klicka i smöret och blanda ihop allt till en massa.

Klicka havregrynsmassan över rabarberbitarna och grädda pajen i ugnen i 225 grader tills ”topparna” fått fin färg. Det tar ca 20 min.



Servera den varm eller kall med vaniljsås eller glass!




Inlagt 2010-07-11 22:47 | Läst 5663 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'