Kalasdags - Recept & Koncept - Kreativt kaos med bullbak!

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Kreativt kaos med bullbak!


Att sätta en deg är enkelt. Mannen var ute och handlade och dottern lekte med grannarna utanför fönstret. Så jag och 1,5-åringen blandade snabbt ihop ingredienserna. Radion spelade sommarhits, solen sken och ”åsså hälla” och ”åssa blanda” funkade fint. Klart att grabben ska lära sig hur man bakar bullar!

 

Då det var dags att baka ut bullarna hade hällandet och rörandet gått över i en lek med raderna av alla prinsessprydda bullformar som gick att skrynkla ihop till bollar. -Och allt som har med bollar att göra är ju väldigt kul. Det ska uppmuntras det med men inte i det här sammanhanget, vilket innebär konflikt då man är 1,5. Samtidigt kom 4,5-åringen in med tre grannkompisar och ville vara med.

 

Som höggravid med en ugn på 225 grader en dag efter ett så kallat tropiskt dygn, kände jag mig ganska slut. Men radion spelade fortfarande sommarhits och sonen hade kommit över bullformarnas nya användningsområde och satt nu koncentrerad på sin stol med en bit deg och en minikavel –”baka bullar”! Alla barnen slog sig ned och mjölet flög åt alla håll medan kreativiteten flödade.

 

Att låta saker ta sin tid och att få skapa något själv går alltid hem hos barnen. Speciellt då det går att äta! J Det fungerar ju lika bra på ett pizzaparty som på en spontan bullfest.

 

Prinsessformarna gör det ännu lite roligare och på bilden syns mina vaniljbullar. Jag brukar göra hälften med kanel och hälften med vanilj. Blanda bara 5 msk marsanpulver med 2 dl mjölk och strö över lite extra vaniljsocker till en halv deg. Det blir både saftigt och gott.

 

Nybakade bullar och glada barn är det bästa som går att upplevas i ett kök!


Det finns en mängd med olika recept på vanliga vetebullar som egentligen skiljer sig ganska lite, bland annat brukar de som finns på mjölpaketen vara bra. Tänk bara på att använda riktigt smör. Om ni inte har ett bra recept, är det såklart bara att ni hör av er.

Inlagt 2010-07-04 23:44 | Läst 5557 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-07-08 13:53   Anna Malmros
HÄRLIGT OCH INSPIRERANDE!!
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'