Kalasdags - Hej där! - Hej där, KalasBagerskan!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, KalasBagerskan!

Karin Bernfalk - ny bloggare på kalasdags.se!

Hej Karin! Du är vår nya bloggare, vad kommer du blogga om?
Jag kommer skriva om mitt stora intresse; bakning. Ni kommer får läsa om tårtor och bakning, bilder, recept, tips och idéer, inspiration... Ja, allt som gör födelsedagstårtan och kalaset lite roligare helt enkelt!

Berätta lite om dig själv, vad du jobbar med och vad du gör på fritiden
Jag är en fd. Stockholmare som numera bor i de småländska skogarna utanför Emmaboda. För tillfället är jag arbetslös men inom kort kommer jag påbörja min utbildning till att bli en konditor vilket ska bli otroligt spännande! På fritiden umgås jag med min man och mina två barn Linnéa & Sebastian. Vi bor i ett gammalt hus som vi renoverar med kärlek. Jag driver även bloggen Bagerskan.se där jag skriver om just tårtor och bakning, besök den gärna!

Vilket är ditt bästa tips för barnkalas?
Jag tror det är lätt att blåsa upp kalaset till något större än vad det är, så känner jag själv just nu då jag planera min dotters 6-års kalas. Fokusera på vad födelsedagsbarnet tycker är kul, tex så älskar min dotter hästar därför vi tänkte ha just ett Häst-kalas där barnen får rida på grannens häst, mata hästarna med morötter, äta tårta med hästdekorationer... Jag tror inte det behöver vara mycket mer än så. Vanligtvis är det vi vuxna som gillar att krångla till det och barnen är glada bara dom får leka.

Har du några knep eller tips för att göra en riktig drömtårta till barnens kalas? Vad ska man tänka på?
Låt barnen vara med och baka, använd det superenkla tårtbotten-receptet, fyll tårtan med mousse gjort på födelsedagsbarnet favorit-godis och låt barnen vara med och dekorera. Varför inte ha temat Bagare och baka tårtan under själva kalaset där barnen är utklädda med förkläden och kock-mössor...?!
Ett tips gällande godis-mousse och att täcka tårtan med marsipan/sugarpaste/mmf är att den kan bli väldigt söt. Ett tips är att bryta av med färska bär som fyllning!

Inlagt 2010-09-04 21:46 | Läst 5903 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
 Barnunderhållning för privata personer samt företag i Stockholm.
Solna


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'