Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Skojiga Events!


Helena Lewin, clown och grundare av Skojiga Events

Berätta lite mer om Skojiga Events och vilka som ligger bakom?

Skojiga Events är skapad mig, Helena Lewin som har varit clown i många år, kanske ända sedan jag föddes! Än så länge är det bara jag som håller i allting. Jag har jobbat som som clown i Dublin och London i olika sammanhang, på kalas och event samt även som Clown Doktor på barnsjukhus. Jag är utbildad skådespelare och hade mycket clownlektioner på teaterskolan som jag sedan vidareutbilde mig genom diverse kurser. När jag flyttade hem till Sverige för ca ett år sedan tänkte jag att det skulle vara skoj att fortsätta jobba med kalas och hade ingen aning om att det faktiskt fanns en marknad och till min glädje fanns det en sådan. Så efter lite funderingar startade jag Skojiga Events som jag planerar att utvidga med fler medarbetare och annat smått och gott.

Vad erbjuder ni för typ av kalas och vart håller kalasen hus?

Skojiga Events erbjuder temalagda kalas där en rolig figur- Clown, Prinsessa, Pirat eller Disco Diva kommer till kalaset och underhåller. Det är interaktivt med lekar, trolleri, bubbeldisko och ballongfigurer. Självklart så är det olika mellan de olika figurerna och hur kalasen är utformade men det är i stort sätt vad det brukar innehålla. Skojiga Events brukar också ta del i event så som gårdsfester, stadsfester eller festivaler som ansiktsmålnings- och ballongfigurskonstnär som en extra touch på eventet.

Vad har du själv för bra kalastips?

Hmmm, ballonger är ett trevligt inslag och clown förstås! :)

intervju
Postat 2010-09-26 23:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hej där, Barnkalaset.se!


Jimmy Ström från webbutiken Barnkalaset.se

Hej! Berätta lite mer om er kalasiga sajt!
Hos oss ska man kunna hitta allt man behöver för ett lyckat kalas. Från dukar och servetter till pinatas, fiskdammskynke och dörrdekorationer. Barnkalas blir allt större, vi har sett trenden länge runt om i världen och nu har den äntligen kommit hit. Barnkalasen får vara påkostade!

Vad för kalastillbehör är era kunders favoriter just nu?
Vi märker av att allt fler kunder faller in i trenden att köpa Pinatas till kalaset. Star Wars och Pokemon är två mycket populära teman och så även pinatas tillhörande samma tema.

Vad tycker du att man inte ska vara utan på ett barnkalas?
Vi tycker att kalaspåsen är den roligaste och den mest uppskattade delen av kalaset! Innehållet kan variera, det är inte det viktiga. Heller inte hur man får den, om det är skattjakt, fiskdamm, ur en pinata eller något annat spännande och underhållande sätt. Men det är viktigt att man får den där påsen med sig hem från barnkalaset!

Titta in hos barnkalaset.se

barnkalaset.se intervju webbshop
Postat 2010-09-23 22:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Loppi.se!


Katarina Bergegård som tillsammans med Charlotta Wågert grundat loppi.se 

Berätta mer om ert tänk med loppi.se!

Loppi.se är familjens köp-och säljsajt. Här ska man göra en bra affär helt enkelt. Det ska vara enkelt och krångelfritt. Bra för plånboken och för planeten."

Vem är sajten till för och vad kan man hitta?

Tjänsten riktar sig till barnfamiljer med barn mellan 0-14 år. Här kan man köpa och sälja allt från barnvagnar, bärselar, overaller och barnmöbler till hockeyutrustning, slalomhjälmar och barnnostalgiprylar från 40-talet!

Grattis till det massiva genomslag ni haft! Ni fyller ju ett år nu, hur firar ni det?
Vi kommer att ha ettårskalas den 23 oktober för våra medlemmar. Dessutom kommer vi att ha olika aktiviteter på sajten under hösten.

Vad har du själv för bra kalastips?
Mina tre barn fyller alla år med 2 dagars mellanrum...så det gäller att vara kreativ och skapa "egna kalas". Mest poppis hittills var ett bak-och-fram-kalas där vi gjorde allt tvärtom. Började med fiskdamm, åt på golvet på köksbordet som var upp-och-nedvänt, barnen fick prata tvärtomspråk och ha kläderna bak-och-fram. Superkul och enkelt... En annan bra grej till lite större barn är att köpa kolsyreis och ha "magiskt kalas" med rykande häxbål.

 

Charlotta Wågert intervju Katarina Bergegård loppi.se
Postat 2010-09-17 14:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Zilloman!

Moa Persson, kalascoach Zilloman clown&event

Berätta lite mer om Zilloman och vilka ni är som står bakom?

Zilloman clown & event är ett barn- och familjeventbolag som underhåller på företag, handelsplatser såsom på privata barnkalas.
Idag är vi 5 personer som i ett dynamiskt och välmixat team arbetar tillsammans i ZILLOMAN clown & event, en del av Zillomangruppen AB. Därutöver har vi ca 35 duktiga medarbetare som gör olika former av artistiska och andra insatser på enskilda uppdrag. Av dessa medarbetare har många även dokumenterad erfarenhet av arbete i pedagogiska barn- och familjesammanhang som t ex fritids & skola.
Kalasservicen har funnits i 7 år och erbjuder barnunderhållning och aktiviteter på privata barnkalas och familjefester. Gemensamt för alla våra kalasbesök är att vi sprider glädje, ser till att alla små gäster och de vuxna trivs tillsammans och att kalaset blir något man aldrig glömmer. Gästerna går hem med ett fint leende på läpparna!

Hur kan ett skräddarsytt kalas med er se ut?

Barnsligt enkelt. Vi kan med glädje hjälpa till med just det som våra kunder önskar. Det kan vara allt från ett besök med en Clown som busar & skojar med födelsedagsbarnet & alla gäster till ett helt kalaspaket som innehåller allt. Du behöver inte ens tänka på disken. Mingel, paketöppning, servering av korv, barnbuffé el liknande, ansiktsmålning, lekar, servering av fika med tårta och bullar, Trollerishow med vår Clown eller liknande figur, figurballonger och fiskdamm till alla barn.
En riktigt skön och rolig fest och Du behöver inte lyfta ett finger. Vi ordnar med allt kring fika och servering av korv eller gröna snacks. Clownen och våra glada Kalasvärdinnor tar hand om allt. Från gästernas ankomst, tillsammans med er familj, till undanplockning. För att ni helt skall kunna ägna er åt alla gäster försvinner till och med disken efteråt!

Vad är ditt bästa kalastips?

Låter som en klyscha men "Lagom är bäst"!

Läs mer om Zilloman Clown & Event

intervju Zilloman
Postat 2010-09-15 17:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Kalaspinglan!

Gunnel Langsér Svensson, grundare Kalaspinglan.se

Berätta lite mer om er kalaspryliga sajt!

Kalaspinglan startade redan 2002 då utbudet av kalastillbehör i Sverige var väldigt litet, något jag upptäckte när jag skulle ordna kalas för mina egna barn. Jag gillade att bygga upp kalasen efter ett tema och då önskade jag att det hade funnits lite mer motiv på tallrikar m m än Nalle Puh och Prinsessa. Mitt mål var således att skapa en webbshop där du kunde hitta en mängd olika produkter inom ett och samma tema, allt skulle matcha och vara enkelt att beställa, samtidigt som du kunde hitta tips på lekar och mat som passade till temat. Målgruppen var i första hand stressade småbarnsföräldrar som hade ont om tid.

Vad kan man hitta hos er?

Här hittar du allt du behöver för att ordna ett barnkalas - papperstallrikar, muggar, dukar, servetter, inbjudningskort, ballonger, tårtdekorationer, leksaker till godispåsen, pinator, maskeraddräkter och mycket mer. Det finns över 80 olika teman att välja på. Du kan m a o fixa allt från ett och samma ställe (förutom maten förstås) och det sparar en massa tid, dessutom är det enkelt och roligt och du kan sitta i lugn och ro hemma vid datorn tillsammans med ditt barn och planera kalaset i detalj. Kalaspinglan bjuder även på en hel del kalastips till olika teman och om du vill så kan du hyra viss underhållning. Låt t ex en clown, trollkarl eller varför inte en prinsessa eller sjörövare komma på besök och succén blir given.

Vilket kalastillbehör är din favorit?

Oj det var svårt jag har så många, men ska jag välja en så får det nog bli Ariel. Tallrikarna i Arielpaketet är så fina med härliga färger och lite metallickänsla som gör att de känns väldigt lyxiga. Dessutom är de gjorda av 85% återvunnet material. Till Arieltemat kan du också hitta en mängd roliga tillbehör som pinator, tårtoblater, väggdekorationer, cocktailpinnar, mobiler, konfetti, ringar, stickers, tatueringar och som pricken över i:et - en Arieldräkt.

 

 

Kalaspinglan.se
Postat 2010-09-13 18:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, P-Art Design

Evgenia Parhatskaja, ArtDesigner - P-Art Design

Hej där Evgenia! Berätta mer om dig själv och ansiktsmålning. 

Jag är en ArtDesigner med lång konstnärlig utbildning och kan måla allt. Mitt yrke och min passion hittade sina vägar i ansikts- & kroppsmålning samt teatersminkning redan 1998.

Vad erbjuder du?

Mina målningar gör barnkalas & fester roligare, värmer upp atmosfären, ger utrymme för lek och avlastar föräldrar.

Är du bjuden på kalas och vet inte vad du ska ge i present? Ansiktsmålning kan man ge som present i form av ett fint Presentkort vilket är alltid uppskattat. Se mer på www.p-artdesign.com

Hur brukar ert upplägg se ut på ett barnkalas? 

Till kalas kommer jag ansiktsmålad och uppklädd om det är något tema som gäller. Jag tar med mig speciella färger & glitter (allergitestade och anpassade för barn) och min katalog där man kan hitta massa spännande målningar. Barnen får välja det de vill ha. Färgerna torkar ganska snabbt, kladdar inte och är lätta att tvättas bort med vanligt vatten.

Ska man tänka på något speciellt om man har ansiktsmålare på kalas?

Tips 1: kom ihåg att torka matrester och kladd från ansiktet innan det ska målas.
Tips 2: kör ansiktsmålning i början av kalas så att barn hinner leka efteråt.

Vad är det roligaste du har målat på något barns ansikte?

Allt är roligt! Roligt att se barnens personligheter eller humor med hjälp av deras val av ansiktsmålning och att efteråt få höra WOW-kommentarer från både vuxna och barn.

Det är KUL när alla är glada! :) :)

 

ansiktsmålning
Postat 2010-09-10 14:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Barnens Egen Matskola!

Anna Lind Lewin, en av grundarna till Barnens Egen Matskola

Hej, berätta mer om er tävling "Barnens bästa fest"!

Vi bjuder in alla barn och deras familjer att tävla med sina favoritrecept.Vi tycker det kan vara fest lite oftare i livet, och vi vill puffa för hur enkelt och kul det är att laga mat tillsammans, från grunden.

Vad är Barnens egen matskola och vad kan man göra där?
Barnens Egen Matskola är ett matlustprojekt. Vi ordnar tävlingar och events där barn får lära sig mer om råvaror och blir inspirerade till att laga riktig mat.
Vi har genom åren gjort tävlingar som Gör mos av en knöl!, Flippa Pannkaka, Stora Köttbulleracet och nu senast Sveriges godaste hemlagade Fiskpinne med stilig final på Operakällaren.
Av barnens egna recept har vi gjort en serie kokböcker som heter Barnens Bästa.

Vad har du själv för bra kalastips?
Just nu håller vi på och jobbar med kokboken Barnens Bästa Fest, och igår lagade vi jättegoda indiska nuggets på kikärtor, laxbollar med thaismak och små lammfärsdolmar. Allt åts med fingrarna medan det spelades spel och dansades disco. Och turboglass som avslutning!

Foto: Ulf Huett

Läs mer om tävlingen

 

Barnens bästa fest Barnens Egen Matskola intervju kokbok
Postat 2010-09-07 22:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, KalasBagerskan!

Karin Bernfalk - ny bloggare på kalasdags.se!

Hej Karin! Du är vår nya bloggare, vad kommer du blogga om?
Jag kommer skriva om mitt stora intresse; bakning. Ni kommer får läsa om tårtor och bakning, bilder, recept, tips och idéer, inspiration... Ja, allt som gör födelsedagstårtan och kalaset lite roligare helt enkelt!

Berätta lite om dig själv, vad du jobbar med och vad du gör på fritiden
Jag är en fd. Stockholmare som numera bor i de småländska skogarna utanför Emmaboda. För tillfället är jag arbetslös men inom kort kommer jag påbörja min utbildning till att bli en konditor vilket ska bli otroligt spännande! På fritiden umgås jag med min man och mina två barn Linnéa & Sebastian. Vi bor i ett gammalt hus som vi renoverar med kärlek. Jag driver även bloggen Bagerskan.se där jag skriver om just tårtor och bakning, besök den gärna!

Vilket är ditt bästa tips för barnkalas?
Jag tror det är lätt att blåsa upp kalaset till något större än vad det är, så känner jag själv just nu då jag planera min dotters 6-års kalas. Fokusera på vad födelsedagsbarnet tycker är kul, tex så älskar min dotter hästar därför vi tänkte ha just ett Häst-kalas där barnen får rida på grannens häst, mata hästarna med morötter, äta tårta med hästdekorationer... Jag tror inte det behöver vara mycket mer än så. Vanligtvis är det vi vuxna som gillar att krångla till det och barnen är glada bara dom får leka.

Har du några knep eller tips för att göra en riktig drömtårta till barnens kalas? Vad ska man tänka på?
Låt barnen vara med och baka, använd det superenkla tårtbotten-receptet, fyll tårtan med mousse gjort på födelsedagsbarnet favorit-godis och låt barnen vara med och dekorera. Varför inte ha temat Bagare och baka tårtan under själva kalaset där barnen är utklädda med förkläden och kock-mössor...?!
Ett tips gällande godis-mousse och att täcka tårtan med marsipan/sugarpaste/mmf är att den kan bli väldigt söt. Ett tips är att bryta av med färska bär som fyllning!

Postat 2010-09-04 21:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'