Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Polismuseet


Kristina Norgren, Informations- och marknadsansvarig på Polismuseet

Hej, berätta mer om Polismuseet!
Polismuseet är en del av polisen och har därför samma övergripande uppdrag som polisen i övrigt, det vill säga att bekämpa brottsligheten och öka tryggheten i samhället. På Polismuseet bidrar vi till det genom att möta allmänheten - och framför allt barn och ungdomar - och berätta om och svara på frågor om polisen.

Vad erbjuder ni för barnkalas?
Våra barnkalas är en del av vår pedagogiska verksamhet. De kan bokas för barn som fyller minst 5 och högst 10 år. Vi erbjuder två varianter på kalas:
en för högst 8 barn och en för 9 till 18 barn.

Som värd för kalasen har vi en kalaspolis (två vid de större grupperna) som är en student från Polishögskolan. I kalaset ingår bland annat en visning i barnutställningen Polis, polis... då vi pratar om vad polisen gör och vilken utrustning en polis har i sitt bälte. Självklart finns det också tid för lek och då brukar den riktiga polisbilen som finns i utställningen vara mycket populär.

Vad får man inte missa på Polismuseet?
Just nu tycker jag att man inte ska missa utställningen Brottsspår som vi har förnyat en hel del. Här kan du lära dig om olika metoder som polisen använder för att lösa brott. Mitt i utställningen finns en brottplats uppbyggd och där kan du själv låtsas vara kriminaltekniker och fundera över vad som kan ha hänt och vilka spår du upptäcker. Varför tror du till exempel att det bara finns tre bordsben på den uppbyggda brottssplatsen...?

Läs mer om kalaspolisen och att ha barnkalas på Polismuseet

 

intervju kalaspolisen ledtråd polis polisbil polismuseet
Postat 2010-08-30 23:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Rarabarn.se!


Eva Hamberg från webbshoppen rarabarn.se 

Berätta lite mer om er fina webbutik!

Rarabarn.se lanserades sommaren 2008. Idén var att ta hem leksaker från framförallt USA som var ovanliga på den svenska marknaden. Efter ungefär ett år utökade vi sortimentet att inkludera haklappar i lite roligare mönster och design jämfört med traditionella haklappar.

Vad för saker kan man handla hos er?

 


Vår storsäljare är Uglydolls. Vi kan stoltsera med att vara den webbshop i Sverige som har det bredaste sortimentet av dessa fulingar och det är jätteroligt!

Förutom samlardockor säljer vi också byggsystemet Zoob, magnetiska påklädningsdockor, utklädningskläder, musikinstrument, haklappar och en hel del annat.

Vi har massor av roliga haklappar som vi tagit hem från bland annat USA och Australien med coola mönster och design. Vi säljer också en serie haklappar som vi själva designat: 'Retro Collection'. Haklapparna har sålt jättebra och det är vi superglada för. Vi har massor av idéer på nya mönster passande haklappar och hoppas kunna utöka kollektionen!

Nu höll jag på att glömma att nämna våra inbjudningskort och gratulationskort, också dessa av egen design! Roliga inbjudningskort brukar vara populära!

Vilket är ditt eget bästa kalastips?

Självklart ska ett bra barnkalas avslutas med något spännande tex. fiskdamm. Ett annorlunda koncept som vuxit fram i vår familj istället för fiskdamm är en spännande, nervpirrande och fantastiskt rolig skattjakt som går ut på att hitta godispåsarna som Godismonstret gömt.

Barnen får ledtrådar för att söka sig fram till skattgömman där både godispåsarna och Godismonstret i egen hög 'person' befinner sig.

Det är värt att nämnas att leken passar bättre för lite större barn. Vi hade en gång med en 4-åring som blev alldeles förtvivlad när han träffade godismonstret...

 

 

haklappar intervju rarabarn.se ugly dolls
Postat 2010-08-26 23:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där BarnochMat.se!

Anna Lindén och Mathilda Strand

Anna Lindén och Mathilda Strand, grundare och skribenter på BarnochMat.se

Hej! Berätta lite mer om er matnyttiga sajt!

Barnochmat.se är en webbsida som innehåller allt om mat för barn och mat för gravida. Här kan du hitta information och tips om vad man bör tänka på när det gäller maten till små barn eller när man är gravid. Vi har också inspirerande recept för hela familjen. Om du undrar någonting om maten till ditt barn eller om du är gravid, då är barnochmat.se sidan för dig!

Vilka är ni som står bakom sidan och det man kan läsa där?

Vi som står bakom sidan heter Mathilda Strand och Anna Lindén. Vi är legitimerade dietister, och det är en garanti för besökaren att all fakta på sidan går att lita på.

Vad tycker ni är idealt att bjuda på när det är barnkalas?

All sorts enkel plockmat funkar jättebra på barnkalas. Se till exempel våra lätta recept på cajunkryddade kycklingben och grönsaksstavar med avokadocreme.

Frukt och bär skurna i olika roliga former som barnen kan plocka med själva är också populärt. Både gott och nyttigt på en gång!

Vad är det bästa kalasreceptet?

Fruktspett som efterrätt eller snacks är både väldigt gott och samtidigt enkelt för alla föräldrar att göra. Trä bara bitar av olika frukter och/eller bär på ett vanligt grillspett. Man kan använda vilka frukter man vill, även de vanligaste frukterna som äpple och banan blir roligare på ett spett! Nu under sommaren passar det så klart bra med jordgubbar, och vindruvor är alltid en hit.

BONUS! Recept på isglass med jordgubb och mango!

barnochmat.se fruktspett intervju
Postat 2010-08-18 22:06 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Pick-n-Paint

Anna Enskog från skaparverkstan Pick-n-Paint i Göteborg

Berätta mer om Pick-n-Paint! Vad erbjuder ni?
Pick-n-Paint erbjuder keramikmålning som en kreativ och rolig aktivitet för alla åldrar. Våra barnkalas är mycket uppskattade både av barn och föräldrar. Föräldrarna gillar att det är lite lugnare och inte så hetsigt som många kalas är idag. Barnen tycker det är jättekula att måla och pyssla och så får ju alla barn ett jättefint keramikföremål från kalaset, det är inte bara födelsedags-barnet som får present!

Bästa kalastipset?
Satsa på ett kalas med lite färre barn, det ger en helt annan stämning när alla hinner prata med varandra.

Vad är det tokigaste/roligaste som har kreerats under ett av era barnkalas?
Mina dagar är fyllda av rosa dödskallar, blå-prickiga hästar och randiga snögubbar. Jag älskar när barnen spränger ramarna för hur det skall se ut och bara målar på precis som de vill.

Läs mer om Pick-n-Paint

intervju keramikmålning Pick-n-Paint
Postat 2010-08-16 22:13 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hej där, Smultronbyn!

Annika Björneheim från webbshoppen Smultronbyn

Berätta mer om ert företag!
Smultronbyn är ett Handelsbolag som startades under våren 2009 av oss två systrar; Annika och Maria. Vi öppnade vår webbshop i juni 2009 med ambitionen att bli största webbshopen i Sverige när det gäller försäljning av träleksaker.

Vad erbjuder Smultronbyn? Vad gör er unika?
Smultronbyn erbjuder framförallt ett brett utbud av träleksaker, men också tygleksaker och sist men inte minst egendesignade och hemsydda barnkläder i vårt eget märke Smultronbarn Barnkläder.

När det gäller våra leksaker försöker vi hitta lite annorlunda märken till hög kvalité och så bra priser som möjligt. Träleksaker är många gånger dyrt vilket är synd med tanke på alla dess positiva egenskaper; trä är ju ett naturligt, giftfritt och miljövänligt material som ofta kan ärvas vidare i generationer. Vi försöker hålla nere priserna på alla våra leksaker och visa kunden att träleksaker inte behöver vara så dyrt. Det är något vi fått mycket positiv respons för!

Våra barnkläder designas och sys upp av Maria. Alla modeller och storlekar sys bara upp i begränsad upplaga och blir på så sätt unika för ägaren. De passar de föräldrar som inte vill klä sitt barn som alla andra. Marias barnmössor har blivit speciellt populära vilket är jätteroligt!

Webbshopen har vi försökt göra så enkel och lättnavigerad som möjligt med tydlig information och förstoringsbara produktfoton. Vi har valt att ha en enhetsfrakt på 49 kr för att inte kunden ska få en obehaglig överraskning i kassan i form av hög fraktkostnad. Vi är bägge två småbarnföräldrar som själva nätshoppat och har utgått en hel del från oss själva när vi utformat vår affärsidé och webbshop.

Vilka är era bästa kalastips?
Det bästa är att ha en liten kalasplan för vad som skall göras i vilken ordning. Kanske att ha lite reservlekar/aktiviteter att ta till ifall gruppen blir orolig. Beroende på hur stor gruppen är och om de känner varandra sedan tidigare kan de behöva mer eller mindre organiserade aktiviteter är vår erfarenhet.

Att avsluta kalaset med en fiskedamm kan kännas fantasilöst för oss vuxna men har alltid älskats av barnen! Vi diskuterade och skrattade åt att fiskedammen ofta bestod av ett gammalt upphäftat lakan och en fiskespöet ofta var skurmoppen eller sopborsten. Då fick vi vår ide om en uppskattad produkt vi tillverkat! Smultronbyn säljer nämligen ett egendesignat Fiskedammset som innehåller ett härligt mönstrat draperi med upphängningstång som passar bra till t ex ett dörrhål. Med följer också fiskespö med klädnypa och två häften med kalaslekar för små och stora barn.

Perfekt till alla barnkalas!

Kika in och inspireras av alla fina saker hos Smultronbyn!

 

fiskdamm intervju Smultronbyn träleksaker webbshop
Postat 2010-08-12 19:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'