Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Kafé Kreaktiv

Pia Rydberg, grundare av Kafé Kreaktiv

Hej Pia, berätta mer om bakgrunden till din verksamhet, vad kan man göra hos Kafé Kreativ och vart finns ni?

På Kafé Kreaktiv kan man hyra symaskin, prova olika handarbeten, köpa restgarner och sytillbehör, köpa produkter från mitt eget varumärke Piloo-old is new som är både omsydda vintage- och secondhand kläder, samt produkter sydda i retro-tyger från 50-, 60-, 70-, och 80-talet. Exempel på produkter är väskor, kuddfodral, förvaringspåsar, haklappar, förkläden, mössor och bebisvantar. Man kan även lämna in syuppdrag tex. lägga upp byxor, sy in en klänning, laga hål, eller sy upp gardiner/kuddar. Sen erbjuder jag workshops i virkning, stickning och sömnad, mestadels för nybörjare. Vi arrangerar även andra typer av träffar som tex. vernissage, föreläsningar, möhippor, fotokvällar, barnkalas mm.

Bakgrunden är att jag har har ett brinnande intresse för att sy och handarbeta. Har sytt sen jag var 12 år och handarbetat ännu längre. Intresset kommer mycket från min mamma som lärt mig det mesta. Min dröm var att bli designer men kom aldrig in på den banan. Jag har ca. 13 års erfarenhet av utbildning - framförallt projektledning och försäljning av utbildning på IHM Business School, och på IFU/IFL vid Handelshögskolan. När jag slutade på IFU var jag affärsansvarig för en diplomutbildning som heter "Diplomerad Livförsäkringsrådgivare".

Med denna bakgrund, min mans idéer och min passion för sömnad och handarbete växte konceptet med att ha ett kombinerat kafé, syateljé och butik fram. Vi gillar tanken på ett "kombinationskafé". Mitt varumärke var redan registrerat sedan 2003, då jag vid sidan om mitt arbete sydde och sålde väskor och förvaringslösningar. Men nu var alltså tanken att sätta ihop konceptet och då växte Kafé Kreaktiv fram....

Så håller du i barnkalas med, hur ser de ut och är det någon speciell åldersspann samt antal som lämpar sig bäst?
Barnkalasen kommer att vara fokuserade på pyssel, så jag kallar dem gärna för pyssel-kalas, så man vet vad det är som gäller. Då dukar jag upp ett långbord med en passande pyssel påse (papper, flirtkulor, piprensare, tyger, pärlor mm.) och har en liten instruktion om vad man kan göra. Materialet är då anpassat till denna instruktion naturligtvis. När jag visat hur man göra, sätter barnen igång och kreativiteten brukar det inte vara något fel på! Jag går runt och inspirerar och hjälper till de som har lite "svårare". Även de föräldrar som är på plats hjälper till och skapar själva. Lämplig ålder för pysselkalas 7-12år.
Efter pysslet dukar vi om till fika och efter fikat blir det fiskdamm med godispåse. Sen är det dags att gå hem.

Eftersom vi är en kalassajt vill vi gärna höra vad ditt bästa pysseltips som passar ett barnkalas är!
Jag har än så länge bara haft ett kalas. Men det får bli att göra en figur/flicka med hjälp av en rund pappersskiva som man klipper en skåra i och gör till en kjol. Det var mestadels flickor på det kalaset så alla ville göra flickor. Man dekorerar kjolen med tyg, pärlor, band, rosetter etc. och sätter sen en blompinne igenom kjolen och sist sätter man på en flirtkula som blir huvud och på den sätter man på hår av garn och ritar ansikte och fortsätter att dekorera med tex. halsband, örhängen, tiara, hatt mm... brukar bli fantastska kreationer! Och de är lätt att bära med sig hem istället för en ballong! Och dessutom har du gjort den själv.

Postat 2011-10-21 16:24 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'