Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Linda Skugge!

Linda Skugge, krönikör, bloggare, entreprenör, pr-konsult... och nu bilderboksförfattare!

Det är svårt att stätta EN etikett på Linda Skugge. Men hon lyckats ständigt vara aktuell med något, nu senast med barnboken "God natt min katt" (klicka här för att tävla om ett ex!).

Berätta lite om boken och varför du skrev den

Jag har haft denna idé länge, första synops skrev jag för fem år sen. Jag ville skriva om hur det känns när ens allra bästa vän - ett djur - dör. Och också få in en massa fakta om katter. Jag har ju barn i femårsåldern och det känns så klart extra roligt att skriva en bok som ens barn kan läsa.

...och Kristina Digman har fått illustrera! Vilket dreamteam. Hur var det att jobba ihop?
Ja det är helt fantastiskt att få jobba med Kristina! Hon är så lyhörd och begåvad. En lyssnare som sedan gör de mest ljuvliga bilder. Kristina är lika mkt kattmänniska som jag.

Blir det nån fortsättning på din barnboksförfattarkarriär tror du?
Ja absolut! Jag håller på att tillsammans med en illustratör att ta fram en synopsis nu. En svart historia. Inget förlag är klart.

Förutom vass krönikör och bloggare så är du numera också pr-konsult i skuggeco och ni ordnar massor med events, fester och kalas. Eftersom kalasdags ju handlar om barnkalas undrar vi om du har något planeringstips eller nån grej som alltid funkar?

Ja, vi gör i snitt två event i veckan. Och nu för nån vecka sen hade vi stor Harry Potterfest: http://www.skuggeco.se/mugglarportalen-medelhavsmuseet-sant/

Det viktigaste är att planera och att vara ute i god tid. Plus valet av lokal och att alltid låta barnasinnet få vara med när man planerar. Ett bra event ger ett minne för livet, vi ger folk minnen som de tar med sig. Så detaljerna är jätteviktiga! Tänk nytt, tänk annorlunda, våga göra lite udda saker.

Hur tycker du själv det är att ordna kidsens kalas?

Jag älskar att fixa kalas! Ska fixa ett kalas åt äldsta tjejens klass snart. Vill hitta på nåt annorlunda för att de ska slippa på ha disko i mörkt rum med musik på högsta och hysteriska lampor där ingen kan prata.  Det är roligare när barnen är lite större. Att ha kalas för en massa 3åringar tycker nog alla är lite kämpigt...

linda skugge
Postat 2012-03-16 16:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'