Kalasdags - Hej där!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Livrustkammaren

Anna Ekdal, ansvarig för bokningen av barnkalasen i Livrustkammaren.

Berätta mer om era barnkalas och vad kalasbarnen får göra hos er!
Det är mycket som händer under våra kalas. En kalasvärd tar först emot alla barn och visar Stensalen, det vackra kalassalen där vi kan blicka ut mot andra delar av det Kungliga Slottet. Kalasvärden visar därefter runt i museet. Vi tittar på saker som har tillhört gamla kungar och drottningar, prinsar och prinsessor. Man får se tjusiga kläder, ståtliga rustningar och vackra svärd, pistoler och andra intressanta föremål från förr i tiden.

Hur läggs kalasen upp?

Alldeles vid ingången till museet sätter vi alltid upp en skylt om kalaset med namn på födelsedagsbarnet. Där samlas alla och kalasvärden kommer och hämtar barnen för att bekanta sig med kalassalen. Där kommer kalasguiden och hämtar och vi får gå runt och museet där guiden berättar om de olika föremålen. Sen börjar själva kalaset med saft och tårta och då är vi tillbaka i det stora
kalasrummet. När alla är mätta och glada börjar slottslekarna som alltid ingår i kalaset. Kalaset avslutas med att alla får en kalaspåse.

Vad har du själv för bra kalastips?

Min dotter som snart är 8 år väljer jag att få testa rustningsprovning. Rustningen är lagom stor för barn i den åldern och det är verkligen roligt att få prova en riktig rustning, inte bara titta! Det både känns och luktar!

Min son fyller fem år och då väljer jag ett mer klassiskt kalas med sagodrama där allt möjligt magiskt händer.

livrustkammaren
Postat 2011-03-23 21:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'