Kalasdags - Recept & Koncept - Sovaöverparty

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Sovaöverparty


En dag då jag hämtade på förskolan tisslades och tasslades det i hallen. ”Om du frågar din mamma…” På hemvägen ställdes frågan om kompisen fick sova över hos oss. Det var första gången och självklart var spänningen på topp.

Då dagen var kommen lades stort fokus på vilket lördagsgodis och vilken mat som skulle handlas. Kompisens väska hade packats noga dagarna innan och då hon kom hit startade leken med en gång. Det var mycket som skulle hinnas med. Semester t ex; både vinter och sommar. Så skidglasögon byttes snabbt ut mot badkläder och frågor om vart solkrämen och solhatten var. Sedan lagades det mat. Blomblad, jord och vatten blev till en färgstark gryta..

Läggdagsproceduren var lik Alfons Åbergs. Fast mycket längre. Efter några böcker kunde de inte somna för att ”de bara leker och skrattar hela tiden” och efter några sånger var det dags att kissa, dricka eller hitta på något som man bara måste ha för att kunna somna. Och så gick det runt till klockan elva. Då gick det inte att hålla sig vaken längre och vi fick upp tron om en sovmorgon!

…Tills klockan var 5.30 och två småtjejer klev in i sovrummet. Jaha, då var det dags för överraskningsfrukost. Tack så mycket. Senare på dagen var det ett par trötta, men glada övernattande tjejer som sov djupt.. Framåt eftermiddagen drog jag fram ett gammalt nostalgirecept från barndomens kalas. Kokostoppar. Superenkelt och supergott och ett absolut måste på nästa kalas!


Kokostoppar
2 ägg
1 dl socker
1 påse kokosflingor (200 g)
50 g smör

Blanda ägg och socker
Rör ned kokosflingorna
Smält smöret och blanda ned det
Klicka ut små toppar med hjälp av två skedar på ett bakplåtspapper
Grädda topparna i 175 grader tills de fått färg på toppen (ca 10 min)Inlagt 2010-12-03 21:58 | Läst 4031 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Pirr i Magen
Täby


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'