Kalasdags - Recept & Koncept - Slottsäventyr och stora portioner fantasi

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Slottsäventyr och stora portioner fantasi


Ett äventyr behöver inte innebära en lång resa. Skaffar man tre barn på 4,5 år så räcker en tvådagars tur till Örebro långt. Det fick vi erfara då vi hastigt bestämde oss för att uppgradera mannens businessrum till ett familjerum. En natt och två välfyllda dagar.

Då affärsfolket packat ihop sina lap tops från frukostborden, övertog jag och barnen frukostbuffén, varpå vi laddade upp med vad vi trodde att vi skulle få se på det omtalade slottet. Tvåårige sonen var fast besluten om att leta efter Askungen och för femåringen var det inte första gången hon var där, så det fanns klara förväntningar om att det skulle vara öppet i Lasse-Majas gamla fängelsehålor. Hon kom ihåg historien om mannen som klädde ut sig till kvinna och om smitningarna.. Men tyckte samtidigt att det var lite konstigt det här med Lasse-Majas detektivbyrå i kombination med de skrämmande mörka cellerna.

Snön föll tungt då vi balanserade fram med barnvagnen längs svartån och barnens ögon var stora då vi kom fram till slottet. Kontrasten mellan förväntningarna på Askungen och de mörka cellerna gjorde att det inte spelade någon roll att det inte fanns någon guidad visning där just då. Att de för allmänheten öppna fängelsehålorna blivit ett tillhåll för frusna uteliggare gjorde inte heller något då fantasin om vilka som egentligen bodde på slottet var så tydlig och spännande.

Det är kul att lyssna till barns fantasier och att se hur en byggnad från 1300-talet triggar igång den. De små kronorna som såldes i presentshoppen gjorde att alla andra slott just nu jämförs med det i Örebro.

 


Inlagt 2011-03-04 23:07 | Läst 4139 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Pirr i Magen
Täby


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'