Kalasdags - Recept & Koncept - Pannacotta och tjejmiddag

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Pannacotta och tjejmiddag


Igår var jag bortbjuden på tjejmiddag med 14 dagismammor. Ett gäng mysiga, glada och något trötta mammor.. som har setts vid middagar tidigare, men som framför allt ses nästan varje dag då de flesta är lite stressade vid lämning- och hämtning på förskolan.


Det är värdefullt att hinna sitta ned och utbyta några fler ord än läget och alla tog med sig olika saker, så det blev snabbt ett välfyllt bord med mer mat än vi orkade äta. Men det är ju bättre att det är åt det hållet.. Lilltjejen sov hos mammor som ville gosa och som glömt hur små bebisar är (det gör man av någon konstig anledning väldigt fort!). Mätta och glada droppade alla fina mammor av efter en kul kväll.


Mitt uppdrag till dessa knytkalas har varit att göra efterrätter. Igår valde jag att göra pannacotta eftersom det helt enkelt är så gott. Jag testade att röra ned dubbelnougat i en omgång som fick bli ett lager och sedan rörde jag ned frysta hallon och vaniljsocker i ännu ett lager då det första satt sig. Det blev en bra mix med en sval och len smak som en kompis (som var sjuk och fick sin utanför dörren på vägen) uttryckte det.

Tyvärr fick jag ingen bild på gårdagens omgång i all hast, men grundreceptet är detsamma som jag gjorde på bilden från i somras. Pannacotta går att variera nästan hur mycket som helst, men jag rekommenderar dubbelnougat eller vit choklad!


Till 15 glas gjorde jag detta recept *4, men om man är ett mindre sällskap räcker det med en omgång.


Ingredienser:

5 dl grädde

1 tsk vanillinsocker

1,5 tsk gelatinpulver

1 dubbelnougat eller 100 g vit choklad

Bär till garnering


Gör så här:

Koka upp grädden och vanillinsockret under omrörning och stäng sedan av spisen

Blanda ut gelatinpulvret med några matskedar kallt vatten så att det löser upp sig

Häll i gelatinblandningen i grädden och vispa under tiden så att allt blandas ordentligt

Bryt ned nougaten eller chokladen och rör om så att det smälter

Häll upp i portionsglas och låt dem stelna i kylen i minst 3 timmar men gärna över en natt

Lägg på bären innan servering


Inlagt 2010-09-25 23:41 | Läst 5134 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Pirr i Magen
Täby


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'