Kalasdags - Recept & Koncept - Gratinerade havskräftor med cream fresh, vitlök och persilja

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Gratinerade havskräftor med cream fresh, vitlök och persilja


Jag har fått förfrågningar om fler förrätter med fisk- och skaldjur och därav kommer ännu ett sådant recept här. Det doftar gott från vitlöken och det går så fort att tillaga denna goda rätt. Dessutom passar det fint till hummer också om man skulle ha en sådan hemma eller firar något stort.


Ingredienser:
8-10 färska eller tinade f d frysta havskräftor
1 ordentlig persiljekvist
25 g smör
3 vitlöksklyftor
5 msk cream fresh

Gör så här:
Dela kräftorna längs med mitten och lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnssäker form
Pressa ned vitlöksklyftorna i smöret och mosa det
Blanda ned cream freshen
Hacka persiljan grovt och blanda ned den med
Fördela blandningen över krärtstjärtarna och gratinera i 225 grader tills de fått fin färg

 


Kategorier:
Höst Sommar Vinter Vår 
Inlagt 2011-01-03 23:44 | Läst 12253 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
Alvgrim - Äventyr & Rollspel
Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'