Kalasdags - Hej där! - Hej där, Smultronbyn!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Smultronbyn!

Annika Björneheim från webbshoppen Smultronbyn

Berätta mer om ert företag!
Smultronbyn är ett Handelsbolag som startades under våren 2009 av oss två systrar; Annika och Maria. Vi öppnade vår webbshop i juni 2009 med ambitionen att bli största webbshopen i Sverige när det gäller försäljning av träleksaker.

Vad erbjuder Smultronbyn? Vad gör er unika?
Smultronbyn erbjuder framförallt ett brett utbud av träleksaker, men också tygleksaker och sist men inte minst egendesignade och hemsydda barnkläder i vårt eget märke Smultronbarn Barnkläder.

När det gäller våra leksaker försöker vi hitta lite annorlunda märken till hög kvalité och så bra priser som möjligt. Träleksaker är många gånger dyrt vilket är synd med tanke på alla dess positiva egenskaper; trä är ju ett naturligt, giftfritt och miljövänligt material som ofta kan ärvas vidare i generationer. Vi försöker hålla nere priserna på alla våra leksaker och visa kunden att träleksaker inte behöver vara så dyrt. Det är något vi fått mycket positiv respons för!

Våra barnkläder designas och sys upp av Maria. Alla modeller och storlekar sys bara upp i begränsad upplaga och blir på så sätt unika för ägaren. De passar de föräldrar som inte vill klä sitt barn som alla andra. Marias barnmössor har blivit speciellt populära vilket är jätteroligt!

Webbshopen har vi försökt göra så enkel och lättnavigerad som möjligt med tydlig information och förstoringsbara produktfoton. Vi har valt att ha en enhetsfrakt på 49 kr för att inte kunden ska få en obehaglig överraskning i kassan i form av hög fraktkostnad. Vi är bägge två småbarnföräldrar som själva nätshoppat och har utgått en hel del från oss själva när vi utformat vår affärsidé och webbshop.

Vilka är era bästa kalastips?
Det bästa är att ha en liten kalasplan för vad som skall göras i vilken ordning. Kanske att ha lite reservlekar/aktiviteter att ta till ifall gruppen blir orolig. Beroende på hur stor gruppen är och om de känner varandra sedan tidigare kan de behöva mer eller mindre organiserade aktiviteter är vår erfarenhet.

Att avsluta kalaset med en fiskedamm kan kännas fantasilöst för oss vuxna men har alltid älskats av barnen! Vi diskuterade och skrattade åt att fiskedammen ofta bestod av ett gammalt upphäftat lakan och en fiskespöet ofta var skurmoppen eller sopborsten. Då fick vi vår ide om en uppskattad produkt vi tillverkat! Smultronbyn säljer nämligen ett egendesignat Fiskedammset som innehåller ett härligt mönstrat draperi med upphängningstång som passar bra till t ex ett dörrhål. Med följer också fiskespö med klädnypa och två häften med kalaslekar för små och stora barn.

Perfekt till alla barnkalas!

Kika in och inspireras av alla fina saker hos Smultronbyn!

 

Inlagt 2010-08-12 19:09 | Läst 31235 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-23 20:30   AnneCharlotte Gustavsson
Hur får jag kontakt med smultronbyn? Vill så gärna ha deras fiskdammset men deras webb sida verkar nere...
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'