Kalasdags - Hej där! - Hej där, Ekoleko!

Hej där!

Här intervjuar vi olika kalasfixare och andra aktörer vi vill veta mer om.

Hej där, Ekoleko!

Madeleine Limé, grundare av Ekoleko - en webbshop för miljövänliga och giftfria leksaker

Hej! Berätta mer om Ekoleko och hur du kom på idén?

Jag trodde att alla leksaker var giftfria. Läskigt nog är det inte så. Dessutom är okunskapen stor om hur gifterna påverkar våra barn och vår miljö.

Jag ville göra något konkret för våra barn och klimatet, där affärsidén bygger på produkter som är etiskt, socialt och miljömässigt hållbara. Jag är övertygad om att man kan driva ett framgångsrikt företag som bygger på socialt ansvarstagande i praktiken.

Jag vill hjälpa andra småbarnsföräldrar att fatta sunda beslut när de köper leksaker till sina barn.

Vad menas med ekoprodukter och vilka vänder du dig till?

EkoLeko vänder sig till alla som vill ha giftfria leksaker till sina barn. Jag föredrar att prata om giftfritt och miljövänligt och inte om eko. Självklart vill vi inte ha gifter i våra barnprodukter, samtidigt värnar många idag om miljön.

Många människor vill vara miljömedvetna men att det är svårt att hitta helt rätt produkter. Det blir som ett lotteri för konsumenten, eftersom det är så många aspekter att tänka på ur miljösynpunkt; tillverkningsprocessen, materialen och transporterna för att bara nämna några.

Vi tar hänsyn till alla aspekter och väljer ut de absolut bästa.

Så här väljer vi produkter

  • Giftfria och Miljvänliga - Produkterna ska vara helt giftfria. De skall tillverkas av material och i en tillverkningsprocess som inte tär på miljön.
  • Roliga att leka med - Leksakerna skall ge glädje och vara roliga att använda.
  • Lärande och Utvecklande - Leksakerna skall vara pedagogiska, de skall vara lärande och utvecklande. Det är kul att lära sig saker!

Att värna om miljön är inte en trend utan en livsstil som fler och fler anammar. Det är svårt att förändra sitt liv helt och hållet, men när det finns en jämförbar produkt som är bättre för miljön är valet ganska lätt. Om den dessutom är giftfri och ska användas av barn så blir valet ännu lättare.

Och kalassajt som vi är vill vi gärna veta vilken din bästa kalaspryl är!

Vår bästa kalaspryl är byggbitar av majs. Ett kreativt och billigt material som fungerar både som kul ge bort present när man skall gå på kalas och som kul pyssel på kalaset. Det kladdar inte och alla kan vara med. 100 bitar kostar 34:-. Det är också en kul present i påsarna.

Gå till Ekoleko.se - Ekologiska leksaker på nätet


 

 

Inlagt 2010-11-14 22:57 | Läst 5406 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
 Barnunderhållning för privata personer samt företag i Stockholm.
Solna


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'