Kalasdags - Skapa


Kalastema: Skapa

Lär dig ett nytt hantverk! Kanske har du alltid drömt om att lära dig dreja, måla i olja eller blåsa glas. Många skaparverkstäder ger möjlighet att arrangera barnkalas där en hel del prova-på ingår! (dessa får du förslag på lite längre ner)

Men det går jättebra att ordna ett skaparkalas hemma också, men tänk på att antingen ta hjälp av flera vuxna eller dra ner på antalet kalasdeltagare så att alla barn hinner få hjälp med det de ska kreera.

Grejer att prova på hemma

  • Batikfärgning, alla tar med en vit tshirt eller ett örngott och så batikfärgar man tillsammans.
  • Cernitlera, finns i hobbyaffärer, tex Panduro. Gör en lista på olika saker att prova på, tex en bil, en pingvin, en snögubbe, en frukt osv
  • Akrylfärgsmålning, barnen kommer känna sig som riktiga konstnärer!
  • Måla akvarell med vattenfärg. Förbered genom att klippa ut färdiga former som sen är roliga att färglägga hur man vill. Tex en fisk, en snigel, en blomma eller en drake.

Engångsförkläden! Hur göra själv?

Lekar och aktiviteter

Kulmålning
Skapa effektfulla konstverk med några droppar färg, en kula, papper och en kartong.

Regnakvarell
Perfekt en regnig dag, men med hjälp av en blomspruta funkar det även soliga dagar.

Måla akvarell
Vattenfärger har de flesta hemma. Tillsammans kan kalasgänget göra ett bubblande akvarium, en blomstrande sommaräng eller ett trädgårdsland fullt av härligt konstnärliga grönsaker.

Måla med akrylfärg
En palett och färgtuber kan få vem som helst att känna sig som en riktig konstnär. Med moderna akrylfärger hinner alstren torka lagom till hemgång.

Färga batik
Magi i tvättbaljan!

Måla på bordet
Vanligtvis får man ju inte måla på bordet, men här får man det! En mycket bra aktivitet som inledning på ett kalas. Extra bonus att resultatet används som bordplacering!(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'