Kalasdags - Händige Manny


Kalastema: Händige Manny

Händige Manny är en tv-serie på Disney Channel.

Kalasattiraljer

Köp tallrikar, muggar, kalastutor, ballonger med mera på

barnkalaset.se

kalaslagret.se eller

kalaspinglan.se

Ett perfekt tema för den lille byggaren eller lilla konstruktören, så se till att ha massa material, leksaker och aktiviteter för att hålla barnen sysselsatta. Men planera inte in en massa avancerade aktiviter för små barn, utan satsa hellre på att göra lekstationer där barnen kan gå runt och prova att bygga och plocka ihop saker. Lego/Duplo, träklossar, playdough, banka med hammare etc. Kan ni vara ute och det finns en sandlåda är det också en bra plats att leka Manny och alla verktygen.

Har ni ett Memoryspel med Händiga Manny så är det givet att använda som bordsplacering. Förbered genom att plocka ut så många par som det är kalasdeltagare. Lägg det ena kortet i ett par på varje plats och spara sedan det andra kortet i en korg med bildsidan av kortet nedåt. När det är dags att sätta sig får varje barn gå fram och ta ett kort och sedan leta upp matchande kort på bordet och sätta sig där.

Annars kan ni göra den här roliga verktygslådan och använda verktygen som placeringskort. Samma verktyg kan också användas som i minnesleken "Vad saknas?" eller som sak i aktiviteten "Gömma nyckel" (se nedan).

Det här temat riktar sig främst till yngre barn, men från cirka fem år kan man köra en enkel stafett som går ut på att sätta verktyg i verktygsbälte. (se nedan).

Tips på ätbart till våra små byggare; smörgåsar skurna i fomer (cirkel, fyrkant, triangel tex) och festi, juice eller liknande dricka i smart förpackning. Efter det glass eller tårta (kolla in den här läckra tårtan).

Ta gärna in extra vuxna till det här momentet, det blir mycket spill och kladd :)

T.o.m. 20/8 2010 kan du tävla om en av fem DVD-filmer med Händige Manny. Klicka här för att läsa mer!

 

Lekar och aktiviteter

Verktygen i bältet
Stressig men kul stafettlek.

Vad saknas?
En minneslek som kan varieras med temat och göras lättare eller svårare beroende på deltagarnas ålder.

Gömma nyckel
En lek som kan göras olika svår beroende på deltagarnas ålder. Passar från ca 3-4 år.(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'