Kalasdags - Kalas på lekland

Kalastema: Kalas på lekland

Har man inte tid, ork, inspiration, möjlighet eller lust att ordna kalaset hemma kan ett närliggande lekland vara ett bra alternativ.

Så här brukar det gå till

Alla samlas och personalen på stället går igenom tider och regler. T.ex. brukar de berätta var toaletten ligger och lite annat som barnen kan behöva veta.

Oftast behöver alla barn ha strumpor på fötterna (tips, ta med extra par för de som glömt). Sen är alla välkomna in att börja leka. Det brukar finnas bollhav, rutschkanor, klätterställningar, studsmattor, bollkanoner och massa annat skoj för barn mellan 3 och 9.

Bollhav

Bollkanoner (skjuter bara mjuka bollar)

Kuddar, bollar, mattor och annat som inbjuder till lek och rörelse.

Ungefär i mitten på kalaset brukar det vara dags för paus i ett speciellt kalasrum som är förberett med bord, dricka och något ätbart.

Man brukar kunna välja vad man vill bjuda på (alla deltagare får dock samma alternativ). Pannkakor, varmkorv med bröd, hamburgare, glass och tårta är vanliga alternativ. I pausen brukar det också vara bra att ta presentöppningen. Efter pausen är det dags för mer lek i ungefär en halvtimme-timme till. Efter 1.5-2 timmars lek känner de flesta barn att det är färdiglekt och är kalaset slut.

Mammor och pappor hämtar utanför leklandet.

Tips! Det brukar bli ganska högljutt och stojigt på leklandskalas, så det är bra om vuxna kan vara i närheten av barnen ifall de behöver hjälp med konfliktlösning, toabesök, hitta kompisar eller annat.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-10-02 16:01   judit
lite tråkig beskrivning men annars bra. kalas på lek land behöver man väll inte göra så mycket dom springer väll skälva om kring och leker. eller har jag fel men tak för info ¨¨¨¨¨¨-hhuyiitr
 
2013-10-02 15:55   johanna
lite tråkigt
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'