Kalasdags - Prinsessa


Kalastema: Prinsessa

Köptips

 

Många små flickor har en period när allt ska vara rosa och glittrigt. Det ska vara tiaror, fluffiga sandaler, långa sidenklänningar och annat prinsessigt. Perfekt att bygga ett tema kring!

Förberedelser

Inbjudningskort

Inbjudningskort kan du antingen köpa färdiga (tex de här, de här eller de här) eller enkelt göra själv.

Du kan prova att göra hjärtkortet som är både kort och kuvert i ett - det blir effektfullt med vackra papper som födelsedagsbarnet väljer ut.

Om det känns för omständigt kan du göra ett enklare med rosa papper, guldpapper, lite glitterdetaljer och ett fint band runtom.Vik det rosa pappret dubbelt till ett kort, klipp ut en prinsesskrona av guldpappret. Klistra guldkronan på kortets framsida, dekorera med glitter/klistermärken etc och bind ett fint band runt om. Voila - världens finaste prinsessinbjudan!

Förslag på text

Välkommen på 4-års kalas i prinsessan NN's slott (riktiga adressen) Lördagen den 3/5 kl 14-16. Kom gärna utklädd! Ring eller skicka ett SMS till den stygga draken på 555-166 11 33

Gör din egen prinsessklänning (utan att sy!)

Födelsedagsbarnet kommer säkerligen vilja ha en egen prinsessklänning och det går ju enkelt att köpa, tex hos Kalaspinglan eller Den goda Fen. Men det går att fixa själv också, till och med utan att sy!

Lekar

Förslag på lekar, eller varianter på traditionella lekar som kan anpassas efter temat. Längre beskrivning följer längre ner på sidan.

Minnesleken "Vad saknas?" gör man enkelt prinsessig genom att välja ut saker som hör ihop med temat tex en barbiesko, ett smycke, en drake, ett svärd, en krona eller vad du har hemma som passar. Anpassa antalet saker efter barnens ålder och hur fokuserade de orkar vara.

Kröningen, en variant på Sätt svansen på grisen där man istället för att just sätta svansen på grisen sätter en krona på en prinsessa.

Vilken prinsessa är jag är en variant på leken "Vem är jag" som är en jättebra lek för att alla ska lära känna varandra lite mer. Också en lämplig lek att använda i samband med bordplaceringen.

Aktiviteter

Måla stor prinsessa på en stort bit karton. Gör hål för ansiktet och låt alla festdeltagare stå och bli fotograferade med sitt huvud placerat där prinsessans skulle varit. Om det är möjligt att skriva ut bilderna direkt hemma blir det ett kul minne att ta med sig hem från kalaset. :)

Vill ni pyssla en stund på kalaset kan de här fina fyllda filthjärtana passa. Lämplig ålder från ca 7-8år.

Dekorationer

Det är nästan svårt att inte hitta inspiration till det här temat, men här är några förslag.

Rosa och vita ballonger

Paljetter och glitter på bordet, gärna en vit eller ljusrosa duk på bordet

Vik servetterna tjusigt, tex som en solfjäder eller en blomma

Godispåsarna fyller du med rött, rosa, vitt och pastelligt godis, tex gelehallon, skumbananer, sockerbitar, gelehjärtan men även hallonmumrikar, röda ferarribilar och hallon-lakrits dödskallar passar fint. Vill du lägga i något extra kan du lägga i små nagellack, hårspännen eller varför inte en draktatuering? Lägg allt i genomskinliga påsar (tex cellofanpåsar, men vanliga små 1-liters plastpåsar funkar också). Knyt ihop med glitter!.

Ätbart

Servera prinskorv (gärna stekta med uppklippta ändar), fattiga riddare, vaniljhjärtan, goda halloncupcakes, prinsessdryck, saft med färgade isbitar i stjärn- eller hjärtform. Och självklart prinsesstårta! Vill du inte ha en vanlig prinsesstårta kommer den här prinsesstårtan slå alla med häpnad!

Underhållning

Högläsning: Prinsessan på ärten, Så gör prinsessor eller Lotta vill vara prinsessa

Film: Snövit, Askungen, Törnrosa, Skönheten & Odjuret, Lilla Sjöjungfrun, Prinsessan och Grodan, Trassel, Barbie-filmerna och Tingelingfilmerna.

Film för yngre prinsessor: Lilla prinsessan eller Prinsessan Lillifee

 

Lekar och aktiviteter

Vem är jag?
Genom att ställa frågor som kan besvaras med ja eller nej ska man lista ut vem den hemliga personen är.

Vad saknas?
En minneslek som kan varieras med temat och göras lättare eller svårare beroende på deltagarnas ålder.

Sätta svansen på grisen
Skojig lek som kan varieras med temat

Gömma nyckel
En lek som kan göras olika svår beroende på deltagarnas ålder. Passar från ca 3-4 år.

Ätbart och dekorationer

Prinsessdryck
Denna här drycken passar alla sorters prinsessor.

Fattiga Riddare
Givet på kalas med riddar- eller prinsesstema.

Mer tips

Cupcakes - pimpade muffins


Effektfullt och superenkelt


Inbjudningskort i form av hjärta - kort och kuvert i ett!
Enkelt och effektfullt kort där kort och kuvert görs i ett. Sätt egen stil genom att välja ett papper och klistermärken du tycker passar temat!(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'