Kalasdags - Så fixar du ett hållbart barnkalas


Kalastema: Så fixar du ett hållbart barnkalas

När det är dags för barnkalas blir det lätt ett överflöd av engångsartiklar, engångspynt och framförallt presenter. Barnkalas behöver inte betyda att du ger bort onödiga prylar som bara läggs på hög. Ge bort något hållbart och härligt istället!

Tips för ett hållbart kalas

Skippa engångstallrikarna och -muggar och investera i återanvändbara sugrör i till exempel halm, bambu eller metall. Strunta i ballonger och pynta till exempel med återanvändbara vimplar som du gör av tygstuvar. Tänk på att minska matsvinnet - servera till exempel hellre glasspinnar än ett stort fat med glass- även om det ser festligt ut så riskerar det att bli rester som bara smälter bort.
Fler tips kan du hitta i kalasdags.se:s tema "Miljö"

Hållbara barnkalaspresenter!

Många saker hamnar sen bortglömda i någon låda, så fort inslagningspappret är avslitet. Men så behöver det inte vara!
På Hållbarapresenter.se hittar du inspirerande presenttips från våra presentproffs: Johanna Nilsson som driver Slow fashion och Klimatklubben, matkreatören Malin Broman och antikexperten Carl-Henric Malmgren. Presenterna är lekfulla, härliga och hållbara. På sajten får också tips på hur du vet om en sak är hållbar.

Ett odlingskit för mini-trädgårdsmästaren

Glassiga formar för smarriga glassar

Fina lagningslappar för trasiga byxknän

En utklädningslåda full med knasiga second hand-plagg

Begagnade barnboksklassiker eller återbrukade träleksaker

En fullmatad pyssellåda

Läs mer om alla presenttips här


Om initativet

Sysav har tillsammans med sina ägarkommuner tagit fram www.hallbarapresenter.se för att inspirera och informera om hur vi kan tänka nytt och mer hållbart kring presenter. Uppdraget är att minska avfallet enligt avfallshierarkin genom att undvika onödig konsumtion, öka återbruket och återvinningen.
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'