Kalasdags - Måla akvarell


Måla akvarell

Vattenfärger har de flesta hemma. Tillsammans kan kalasgänget göra ett bubblande akvarium, en blomstrande sommaräng eller ett trädgårdsland fullt av härligt konstnärliga grönsaker.

Tanken är att alla kalasdeltagarna ska göra en stor skapelse tillsammans genom att måla och dekorera figurer och former som sedan sätts på en bakgrund.

Du behöver

  • vattenfärg - gärna i stora kakor
  • penslar i många olika storlekar
  • svampar
  • ett stort papper, gärna A1 eller papper på rulle
  • dekorationer, tex små klistermärken, paljetter, glitterlim, knappar, garnbitar och lim
  • stadiga burkar för att ställa ut vatten

Förberedelser

Du behöver tänka ut vad det är för miljö du ska ha som bakgrund och sedan välja former och figurer som passar in. Är det ett temakalas försöker man hitta inspiration där. Om det t.ex är ett tema som handlar om havet så har man en ljusblå bakgrund (blöt svampen och färga in den med blått och grönt och dra tjocka ränder i sidled på pappret tills du får den bakgrund du vill ha). Bestäm dig sedan för 3-5 olika sorters figurer eller former. Klipp ut formerna, en per sort för varje kalasdeltagare.

Så här går det till

Alla kalasdeltagare får sina former för att färglägga och dekorera dem efter eget tycke och smak. När allt sedan har torkat hjälps man åt att sätta fast dem i ett härligt kollage på bakgrunden som är förberedd.(Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Måla akvarell


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'