Kalasdags - Fotboll

Alla kan spela fotboll.
En straffläggningsomgång kan bli en lämplig avslutningslek.

Kalastema: Fotboll

Eget fotbollsmål

Har du tid kan du ganska enkelt bygga ett eget fotbollsmål. Annars finns en uppsjö relativt billiga och lättmonterade fotbollsmål för hemmabruk. Här är en variant där man kan prickskjuta

Ett fotbollskalas är perfekt att ordna utomhus på vår, försommar och tidig höst. Tänk på att lägga in lite fler moment än "bara" spela fotboll. Man kan tex ha lite olika stafettlekar (med och utan boll) och man ska givetvis planera in både match och straffläggning.

Gör gärna inbjudningskortet som en fotboll. Vik ett A4-papper på mitten. Lägg en liten tallrik/assiett på pappret men låt en liten bit av tallriken ligga ut över den vikta kanten. Rita nu ett löst blyertsstreck runt om och klipp sedan ut efter strecket. Nu har du ett vikt kort som är (relativt) runt. Måla eller använd fantasin för att dekorera kortet så det ser ut som en fotboll. Var tydlig med att det är fotbollskalas och att alla ska komma i kläder lämpliga för fotbollsspel, gärna matchtröjor, benskydd osv!

Har man inte möjlighet att vara hemma i trädgården går man givetvis till närmaste fotbollsplan!

Lämplig mat kan vara hamburgare, varmkorv, smörgåsar eller wraps man kan äta stående. Se också till att ladda med MYCKET dricka. Vatten, saft och isbitar - man blir törstig!

Mycket av tiden går åt till de fysiska aktiviterna och lekarna, men man kan med fördel lägga in ett lugnare pass - t.ex. i anslutning till ätandet. Då kan man göra en tipspromenad med frågor om fotboll, fotbollsspelare, fotbollsregler, fotbollslag osv. Det finns massor av fakta att hämta och anpassa efter kalasdeltagarnas ålder och kunskapsnivå.

Har man möjlighet att spela musik där man är så spelar man givetvis "Absolute Football Anthems"!

 

Lekar och aktiviteter

Fotbollskubb
En variant på kubb där man sparkar en boll för att träffa och slå ner kubbarna istället för att kasta en pinne på dem.

Killerboll
Perfekt lek för att få upp stämningen (och värmen! :))

Fem plumpar
Straffskjutarlek för fotbollsplanen

Fotbollsstafett med saft och snurr
Stafetter är alltid lika spännande! Det här är en rolig variant med flera ingående moment.

Attackfotboll
Att spela en hel match fotboll kan ta lite för lång tid när det ska vara en del av ett kalas. Här kommer en spännande snabbvariant.

Straffläggning
Kul och spännande. Man kan hålla på hur länge som helst, men var beredd på att alla inte är goda förlorare och kan behöva tröstas.

Ballong mellan ben
Kul stafettlek, men se till att hålla avståndet mellan leden.

Katt och råtta
En ringlek och springlek(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'