Kalasdags - Vem är jag?


Vem är jag?

Genom att ställa frågor som kan besvaras med ja eller nej ska man lista ut vem den hemliga personen är.

Leken går ut på att, genom att fråga frågor som kan besvaras med "ja" eller "nej", lista ut vem den hemliga personen eller hemliga djuret är. Utgå från något välkänt område, tex "djur i djungeln" om ni har Djungeltema, "disneyprinsssor" om ni har Prinsesstema, popartister om ni har disco osv.

Man kan göra den här leken i två varianter

Variant 1: Alla mot en

En person väljs ut och får tänka ut en person eller ett djur (inom temat man valt).

Nu ska övriga ställa frågor som kan besvaras med ja eller nej. När någon fått tillräckligt många ledtrådar och klurat ut svaret så är det dennes tur att tänka på en ny person.

Vill man försäkra sig att allt blir rätt så kan personen berätta för en vuxen vad han eller hon tänker på. Tänk särskilt på detta om det är yngre barn eller barn som man misstänker kommer fuska :)

Variant 2: Lära känna varandra

Alla deltagare får en lapp på ryggen med ett djur eller en person. Kan barnen läsa kan man skriva namnet, annars kan man klistra dit en bild.

Barnen ska nu mingla runt och fråga sina kompisar frågor om den hemliga personen på ryggen.

När man klurat ut rätt får man ta sin lapp och lägga den på sin plats på bordet.


Bonustips! Vill man göra det extra spännande blir detta en del av bordsplaceringen då man efter att ha klurat ut sin person ska hitta matchande lapp på bordet.(Logga in för att skriva en kommentar)
Lekar > Vem är jag?


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'