Kalasdags - Killerboll


Killerboll

Perfekt lek för att få upp stämningen (och värmen! :))

Man behöver minst 4 deltagare (men helst många fler!), en mjuk boll och en plan stor som en basketplan.

OBS! - bollen måste vara mjuk (typ skumgummiboll) och inte tung. Det ska inte göra ont att få bollen på sig.

Reglerna är enkla. När bollen kastats in på planen gäller det för spelarna att fånga den och sedan bränna sina motspelare genom att kasta bollen på dem. Bollen måste träffa på kroppen för att det ska gillas som en bränning - händer och huvud är frizon. Om du träffar blir personen bränd och får stiga av planen och är ute ur leken. Om den du kastar bollen på fångar bollen blir du bränd och får gå av planen.

Den som är sist kvar har vunnit.
Vill du göra det svårare så använder ni flera bollar.

Variant 1 - Tävla i par

Paren måste hålla i varandras händer och springa runt så. Blir den ena i paret träffad så är hela paret ute ur tävlingen. Denna variant kräver att man är många i gruppen och att man kan samarbeta parvis.

Variant 3 - Ingen åker ut

Istället för att man åker ur leken kan den som blir bränd gå åt sidan och ta ett "straff" - t.ex göra 10 upphopp, 15 djupa knäböj, 5 armhävningar, 15 situps, hoppa hopprep 1 minut el dylikt för att sedan få vara med i leken igen.

Denna variant passar som uppvärming och i grupper där det kan bli dålig stämning om det blir för mycket tävlingsmoment och konkurrens.(Logga in för att skriva en kommentar)
2017-01-31 21:16   Gurkan som gillar lekar
Jätte bra lek!
 

Lekar > Killerboll


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'