Kalasdags - Clownen Zilloman & Co - Pysseltips!

Pysseltips!

Vi har ibland pyssel på våra barnkalas och event. Jag tänkte dela med mig av några pysseltips:

 

Partyhattar

Hitta en bra mall på nätet eller gör en egen mall för partyhatt i lite tjockare papper och kopiera upp dom så det räcker till alla barn i olika färger. Sen kan barnen måla på dom, klistra på fjädrar, paljetter, bokmärken, silkepapper mm. Vipps så är partyhattarna till fikat och resten av kalaset klara att använda.

TIPS! man kan variera färgen på snöret till hatten så det passar till varje hatt. Det finns flera färger på elastiska snören

 

Här är Clownen Vigge på kalas och pysslar fram fina partyhattar med kalasbarnen

 

Armband & Halsband

Det klassiska men ack så roliga pysslet är armband och halsband. Om barnen har flera olika sorters pärlor att välja mellan blir det roligare att pyssla. Vi brukar ha fina träpärlor, vanliga färgpärlor, glitterpärlor i olika förmer och genomskinliga pärlor etc. Det finns så mycket roliga pärlor och tillbehör man kan använda för att få till riktiga konstverk. 

TIPS! ha fina papperspåsar som barnen kan lägga sina verk i så kan de ge bort armbandet/halsbandet om de önskar och det känns det lite häftigare med enkla medel. Barnen kan även få göra sina egna påsar. Dekorera med presentsnören, bokmärken, klistermärken mm.


 

Kronor

Det finns många fina varianter på prins- och prinsesskronor på nätet som man kan skriva ut och kopiera till alla barn på kalaset. Även här kan man använda fjädrar, färgpennor, paljetter, bokmärken, glitter och glitterpennor för att göra en häftig krona.

TIPS! Ha kronor i olika färger så barnen får välja sin favorit.

 

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan användas i nästan alla teman och vid alla högtider men då kan man anpassa färger, form och pysselmaterial efter vilket tema man har vid det specifika tillfället. Det finns många fina masker som man kan köpa färdiga i pysselaffärer men man kan även klippa ut olika former i tjockpapper. Detta brukar bli en succé och maskerna sitter på under hela kalaset!

TIPS! Det brukar vara kul att ha olika former på maskerna.

 

Nu när Julen börjar närma sig så är det perfekt med julkortspyssel, att pyssla fram dekoration till granen och pyssel där barnen gör sina egna julklappar.

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till Ditt barnkalas, familjefest eller varför inte lite trevligt pyssel hemma med barnen!

 

Moa

 

 

TAGGAR: Kalasservice 
Kategorier:
Pyssel- och scrapbooking Do it yourself 
Inlagt 2010-11-02 15:39 | Läst 23304 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'