Kalasdags - Clownen Zilloman & Co

Clownen Zilloman & Co

Temakalas: Superhjälte!

Hej på Er kära läsare!

 

Nu hade jag tänkt att jag då och då ska presentera något kalastema och allt möjligt vad man kan hitta på enligt temat. Hoppas att det kan vara till någon hjälp vid kalasplaneringen.

 

Dagens tema är Superhjälte/Superhjältinna:

SVTs Supersnällasilversara & Stålhenrik

 

Möjliga aktiviteter:

- Pyssla till sin egen superhjältemask eller partyhatt med superhjältetema.

- Ansiktsmåla. Gör ett superhjältemärke som kan följa med från inbjudningkorten, födelsedagsbarnets kostym till godispåsar och andra saker på kalaset. Då kan man köpa en ansiktsmålarfärg och måla Ert egna superhjältemärke på kinden på alla barn när de kommer till kalaset.

- Lekar. Man kan göra som en trekamp där barnen måste klara av uppdrag för att gå vidare till nästa steg. Alla barn klarar självklart alla steg. Andra förslag på lekar kan vara Superhjältefrågesport, Danslekar till superhjältemusik eller kanske sätta märket på superhjälten(som sätta knorren på grisen fast man byter motiv).

 

Godispåsutdelning: Gör så att barnen får göra uppdrag för att nå skatten/priset/godispåsarna. 

 

Förslag på upplägg:

2 timmars kalas

20 min Alla barn kommer till kalaset och paketöppning

20 min lekar/pyssel(se ovan förslag)

20 min fika

45 min underhållning från vår kalasservice:

En Superhjälte kan trolla direkt med sina Magiska Fingrar och sin speciella Supermantel. Och självklart delar han gärna med sig av några Superknep i någon rolig lek och fantasifulla berättelser.

Superhjältens besök avslutas med att alla barn får var sin Super-hjälte-figurballong med sig hem!!

15 min godispåseuppdrag!

 

Superhjälten Buzz från Toystory

 

Hoppas något av detta kan vara till någon hjälp vid ditt Superhjältekalas!

 

Moa

Kalasservice Temakalastips
Postat 2011-02-09 14:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Smycken i present!

Hej hallå på Er kära läsare!

 

Jag är inne i en väldigt kreativ period just nu(därav kanske det blev lite paketinslagningstips här i i veckans inlägg på bloggen) och sen nyår har jag gått in & ut ur pysselaffärer och kikat efter nya, roliga projekt att genomföra. Dock har det inte blivit så mycket men jag har fått vara kreativ hemma då det är renovering med målning mm som gäller!

 

För några veckor sen så var jag på ett kalas och gav då till flickan som fyllde år ett fint halsband från vår kalasbutik. Hon blev verkligen superglad och jag insåg att det är verkligen underskattat att ge bort fina, hemgjorda smycken i present. Om man tycker om att pyssla så är det ju även roligt att välja ut färg och form så att det passar till det barn eller vuxen man ger det till.

För att piffa upp presenten så kan man göra en fin smyckespåse eller smyckeslåda som man placerar sitt verk i.

 

Här ser Ni några av våra smycken som vi har i vår butik. Örhängen kostar 50 kr/par och halsbanden ligger på 140-500 kr beroende på design. Man kan även få smycken gjorda efter egna önskemål. Design: Zilloman & Klara.

 

Som jag tidigare har nämnt här i bloggen så tycker ju även barn om att pyssla själva och då kan man plocka ihop ett fint smyckeskitt som man ger bort till födelsedagsbarnet(fungerar bra både till barn & vuxna).

 

Om man har svårt att hinna med så kan man köpa kitt som vi satt ihop till vår kalasbutik...dock så är detta mest anpassat för barn:

 

Tex så har vi Kakans lilla pysselväska för 150 kr där man kan göra sina egna halsband & armband.

 

Så ta Er till en härlig pysselaffär och låt fantasin flöda! Det är superkul...tycker jag själv i alla fall :o)

 

Moa

Present- & Julklappstips Sjöstadsteatern
Postat 2011-01-20 10:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dekor på paketen!

God morgon på Er kära läsare!

 

Redo för lite mer paketinslagningstips? Nu kommer jag att visa en fin dekoration som man kan ha på sina paket.

 

Som Ni ser på bilden nedan som är en bild från vårt skyltfönster här i Hammarby sjöstad så har är det mycket detaljer på paketen såsom vikningar, olika snören/band och andra dekoreringar. Den paketinslagning som vi har lärt oss kallas wrapping och det gör mig och några av mina kollegor till wrapartists.

 

Nu ska Nu få lära Er hur man gör en fin snurra som passar på många paket och för alla åldrar.

 

Snurra i paketpapper:

Börja med att klippa ut en fyrkant av ett papper i önskad storlek.

Vik den på mitten...

Öppna pappersbiten och vik den igen på den andra ledden så att det blir som ett kors av vikningen på pappersbiten.

Klipp sedan med en sax på alla de fyra vikningarna. OBS klipp inte enda in till mitten då pappersbiten ska hålla ihop fortfarande.

Sätt sedan en liten dubbelhäftande tejpbit i mitten på pappret och vik in en av kanterna. Om man inte har dubbelhäftande tejp så kan man ta en tejpbit som man "rullar runt" så att tejpbiten fastnar i sin egen ende så att det blir klister runt hela tejpbiten.

Vik sedan in alla kanter så att de fastnar i tejpen i mitten, som på bilden ovan. Voila och din fina snurra är klar för att placeras på paketet.

Här har jag placerat snurran på flaskinslagningen som jag beskrev här i bloggen igår men snurran passar utmärkt på vilket paket som helst :o)

 

Om man vill variera snurran och göra olika modeller så kan man göra såhär:

Här har jag gjort två varianter på snurran med hjälp av mönstersaxar. Ni kanske kan låna barnens och om de inte har någon mönstersax så kan jag verkligen rekommendera detta till pysselväskan. Man kan göra otroligt mycket fint mönstersaxar.

På dessa snurror har jag använt två olika mönstersaxar och på den vänstra snurran har jag klippt med mönstersax i vikningarna in till mitten men på den högra har jag klippt runt hela fyrkanten från start och använt en vanlig sax i vikningarna till mitten. Pröva Dig fram för att hitta den variant som Du gillar mest och kanske ha olika på olika paket.

 

Jag har många tips på dekorer och paketinslagning. Är detta något som Ni vill se mer av? Skriv gärna en kommentar i fältet nedan så ska jag tipsa om mer kreativa paketinslagningar :o)

 

Bara så att Ni vet så har vi paketinslagningskitt här i vår kalasbutik. Då får man en mönstersax, en bandsplittare(en sådan som man använder för att dela på paketsnören i mindre delar) som gör topptjusigt resultat samt så får man 3 rullar med paketinslagningspapper i högsta kvallitet. Vi har många olika papper som har både dubbelsidigt tryck och enkelsidigt samt i många olika färger och mönster. Rullarna är på 3 meter vardera. Detta paket kostar 150 kr och Ni finner vår webshop här 

 

Ha en härlig dag nu och slå in massa fina paket!

 

Moa

 

Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-19 09:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En fullspäckad helg!

God måndag i mörkret på Er allihopa!

 

Oj vad snabbt det går nu mot julen och mörkret nu. Hela dagen har känts som en stor skymning. Otroligt vad mörkt det har varit ute idag, men jag hoppas att Ni har haft en trevlig helg...det har jag haft:

 

I lördags hade vi ett event i Globen Shopping som hängde ihop med det som pågick inne i självaste Globen...Monster Jam!! Vi hade en hörna där barnen(och en del vuxna som blev inspirerade) pysslade ihop sina egna Monster Trucks. OJ vilka mästerverk många barn gjorde och vilken tid de lade ner på färgsättning, utseende och detaljer på bilarna :o)

Vi hade även en bana där man kunde pröva att köra många olika radiostyrda bilar och en hörna för de äldre barnen där de fick pröva ett nytt tv-spel som var ett bilspel...såklart!!

Vi bjöd på ferrarigodis och en sittdel med biltidningar för de vuxna som väntade på barnen som deltog i våra aktiviteter. Riktigt kul var det! 

 

Här kommer lite bilder från detta:

Här hjälper Linnéa en konstnär med sin häftiga bil

Här har vi en riktigt häftig bil med lysen och allt..

En överblick över aktiviteterna och lördagsgodis såklart!

 

På söndagen hade jag två olika kalasbesök där jag var Clownen Blomman på det ena och tillsammans med min assistent Viktor ledde en härlig Cirkustrekamp med barnen, trollade, vek figurballonger mm. Det andra kalaset var jag inte utklädd, en vad vi kallar Kalasmedhjälpare, och besökte ett 2-års kalas där vi sjöng sånger där barn och vuxna fick sjunga med och spela på mina magiska marackas. Vi hälsade på min kompis Bertil som är ett pussdjur och berättade en spännande saga med figurballonger.

En fullspäckad och skojig helg helt enkelt! 

 

En regnig måndag som denna har jag suttit och jobbat på vår webbshop som vi ska ha till att börja med. Jag hoppas att jag kan presentera webbshopen för Er i denna vecka!

 

Ha en härlig kväll nu!

 

Moa

Eventservice Kalasservice Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-15 18:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Presentproblem och Julklappstips!

Hej hopp!

 

Åh vad skönt det är att slasket nästan är borta redan. Att ge sig ut i gårdagens väder kändes nästan som en riktigt läskig äventyrsfilm där man är osäker på hur det ska gå mot slutet. Bara att sitta på kontoret eller hemma och titta ut på ovädret kändes spännande :)

 

Nu till helgen så ska jag iväg på ett kalas där vi ska ta med en present till födelsedagsbarnet, det händer nästan varje helg att någon av våra medarbetare ska ta med sig en present på kalas och det är olika åldrar varje gång. Nu har vi lite olika varor i vår kalasbutik men i flera år så har jag sprungit runt i olika affärer för att hitta passande presenter och i passande prisklass.

 

Jag själv föredrar ordentliga presenter som antingen är i trä eller presenter som aktiverar barnen på något sätt. Det är även kul att ge någon fin och bra present av bra kvalitet som barnen kan lära sig något av. Det finns bla ett Pippi spel som heter Pippis Pluttifikationsspel där man får spela och samtidigt lära sig om matte med bilder och siffor. Detta är självklart till äldre barn. När det gäller yngre barn så finns det mycket fina instrument, spel, pussel och fina kitt som butiken eller leverantören satt ihop.

 

Här i vår kalasbutik så är tanken att barnen ska aktiveras på olika sätt med hjälp av presenten. Vi har satt ihop olika kitt som vi döpt efter våra egna Clowner som har olika teman som pyssel, natur och musik. Det är superkul, tycker jag själv, att gå runt i butiker och hitta olika varor och själv sätta ihop det till passande kitt, men om man har ont om tid eller behöver inspiration så kan man självklart komma till oss i butiken och få hjälp.

 

Då vi inte har en fungerande webbshop än så tänkte jag börja med Presenttips här i bloggen. På denna tid på året så kan det ju även bli ett Julklappstips :) Här kan Ni få inspiration till Era egna gåvor eller beställa av oss. Vill Du göra en beställning på någon av våra varor så kan Du skicka ett mail till mig på moa@zilloman.com

 

En av våra aktivitetslådor är Clownen Fiffis Stora Pysselväska:

 

Med hjälp av materialet i denna gröna, fina väska kan du göra Kreativa och Konstfulla kort, Armband & Halsband och annat som Du själv hittar på. 

Pris: 350 kr

 

Ni får gärna fråga mig om Ni önskar fler tips på var och hur Ni kan ordna Era egna kitt och presenter.

 

Moa

 

 

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-10 13:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pysseltips!

Vi har ibland pyssel på våra barnkalas och event. Jag tänkte dela med mig av några pysseltips:

 

Partyhattar

Hitta en bra mall på nätet eller gör en egen mall för partyhatt i lite tjockare papper och kopiera upp dom så det räcker till alla barn i olika färger. Sen kan barnen måla på dom, klistra på fjädrar, paljetter, bokmärken, silkepapper mm. Vipps så är partyhattarna till fikat och resten av kalaset klara att använda.

TIPS! man kan variera färgen på snöret till hatten så det passar till varje hatt. Det finns flera färger på elastiska snören

 

Här är Clownen Vigge på kalas och pysslar fram fina partyhattar med kalasbarnen

 

Armband & Halsband

Det klassiska men ack så roliga pysslet är armband och halsband. Om barnen har flera olika sorters pärlor att välja mellan blir det roligare att pyssla. Vi brukar ha fina träpärlor, vanliga färgpärlor, glitterpärlor i olika förmer och genomskinliga pärlor etc. Det finns så mycket roliga pärlor och tillbehör man kan använda för att få till riktiga konstverk. 

TIPS! ha fina papperspåsar som barnen kan lägga sina verk i så kan de ge bort armbandet/halsbandet om de önskar och det känns det lite häftigare med enkla medel. Barnen kan även få göra sina egna påsar. Dekorera med presentsnören, bokmärken, klistermärken mm.


 

Kronor

Det finns många fina varianter på prins- och prinsesskronor på nätet som man kan skriva ut och kopiera till alla barn på kalaset. Även här kan man använda fjädrar, färgpennor, paljetter, bokmärken, glitter och glitterpennor för att göra en häftig krona.

TIPS! Ha kronor i olika färger så barnen får välja sin favorit.

 

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan användas i nästan alla teman och vid alla högtider men då kan man anpassa färger, form och pysselmaterial efter vilket tema man har vid det specifika tillfället. Det finns många fina masker som man kan köpa färdiga i pysselaffärer men man kan även klippa ut olika former i tjockpapper. Detta brukar bli en succé och maskerna sitter på under hela kalaset!

TIPS! Det brukar vara kul att ha olika former på maskerna.

 

Nu när Julen börjar närma sig så är det perfekt med julkortspyssel, att pyssla fram dekoration till granen och pyssel där barnen gör sina egna julklappar.

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till Ditt barnkalas, familjefest eller varför inte lite trevligt pyssel hemma med barnen!

 

Moa

 

 

Kalasservice
Postat 2010-11-02 15:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'