Kalasdags - Clownen Zilloman & Co

Clownen Zilloman & Co

Blommans egen Upptäck-Naturen väska

Dags för dagens present- och julklappstips:

 

Min Clownfigur, Clownen Blomman, älskar naturen. Nu har hon fått en egen väska så barnen själva kan upptäcka naturen såsom hon tycker är kul:

 

Blommans Upptäck-Naturen-Väska


Med Förstoringsglaset i denna fina blomväska kan du titta
närmare på både blommor, blad och djur. 

I Insektsburken kan du tillfälligt fånga in ett ”litet kryp”
och se det uppförstorat. 

Med hjälp av Blompressen kan du bevara vårens och sommarens
blomsterminnen.

 

Innehåll:

1 fin väska

1 förstoringsglas

1 blompress

1 Insektsburk

 

Pris: 350 kr

 

En aktiv och bra present som kan aktivera både barnen och de vuxna i familjen!

 

Kram från

 

Moa & Clownen Blomman

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-16 16:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En fullspäckad helg!

God måndag i mörkret på Er allihopa!

 

Oj vad snabbt det går nu mot julen och mörkret nu. Hela dagen har känts som en stor skymning. Otroligt vad mörkt det har varit ute idag, men jag hoppas att Ni har haft en trevlig helg...det har jag haft:

 

I lördags hade vi ett event i Globen Shopping som hängde ihop med det som pågick inne i självaste Globen...Monster Jam!! Vi hade en hörna där barnen(och en del vuxna som blev inspirerade) pysslade ihop sina egna Monster Trucks. OJ vilka mästerverk många barn gjorde och vilken tid de lade ner på färgsättning, utseende och detaljer på bilarna :o)

Vi hade även en bana där man kunde pröva att köra många olika radiostyrda bilar och en hörna för de äldre barnen där de fick pröva ett nytt tv-spel som var ett bilspel...såklart!!

Vi bjöd på ferrarigodis och en sittdel med biltidningar för de vuxna som väntade på barnen som deltog i våra aktiviteter. Riktigt kul var det! 

 

Här kommer lite bilder från detta:

Här hjälper Linnéa en konstnär med sin häftiga bil

Här har vi en riktigt häftig bil med lysen och allt..

En överblick över aktiviteterna och lördagsgodis såklart!

 

På söndagen hade jag två olika kalasbesök där jag var Clownen Blomman på det ena och tillsammans med min assistent Viktor ledde en härlig Cirkustrekamp med barnen, trollade, vek figurballonger mm. Det andra kalaset var jag inte utklädd, en vad vi kallar Kalasmedhjälpare, och besökte ett 2-års kalas där vi sjöng sånger där barn och vuxna fick sjunga med och spela på mina magiska marackas. Vi hälsade på min kompis Bertil som är ett pussdjur och berättade en spännande saga med figurballonger.

En fullspäckad och skojig helg helt enkelt! 

 

En regnig måndag som denna har jag suttit och jobbat på vår webbshop som vi ska ha till att börja med. Jag hoppas att jag kan presentera webbshopen för Er i denna vecka!

 

Ha en härlig kväll nu!

 

Moa

Eventservice Kalasservice Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-15 18:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ballonger i stora lass!

God morgon kära läsare!

 

Nu är jag på väg till Yasuragi Hasseludden men innan det tänkte jag berätta om en sak som jag precis fått reda på att jag ska göra nästa helg tillsammans med en kollega.

Vi ska på ballongkurs hela helgen. Det kommer att göras ballongdekorer i massor och även nya, fina figurballonger. Det är en två dagars kurs som sträcker sig över hela helgen. Jag var på ett liknande Ballongevent förra året i Norge och det var en succé. Det är verkligen helt otroligt vad man kan göra med hjälp av ballonger både i dekorväg och ballongogram mm. Det blir allt vanligare att dekorera med ballonger på dop, födelsedagskalas, bröllop, familjefester mm och detta erbjuder självklart vi på Zilloman. Det är såååå kul med ballonger!!!

 

Efter nästa helg ska Ni absolut få se bilder på (under)verken men innan dess tänkte jag ge ett present- & julklappstips med temat ballonger:

 

Clownen Vigges figurballongskit

 

Vigges figurballongskit innehåller 100 figurballonger i blandade färger, en pump och en instruktionsbok där man kan lära sig att vika mååånga fina ballongfigurer.

Detta är kul för både barn och vuxna. Här kan man låta fantasin flöda och göra många kreativa verk. Jag skulle rekommendera detta från kanske 6-7 år och uppåt för att få ut så mycket som möjligt av klappen/presenten.

 

Pris: 325 kr

 

---

 

Ha en härlig fredag och en trevlig helg nu!

 

Moa

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-12 07:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dagens Julklappstips & Yasuragi

God kväll!

 

Vi här på företaget förbereder Julen för fulla muggar. Det är superkul varje år då det faktiskt bara är en gång per år :o)

När man då redan nu sitter och planerar inför julen så kan jag inte låta bli att tänka på julklappar... redan nu! Så här kommer ett Julklappstips mitt i november. Nu när jag var i London i helgen och spanade in alla spännande trolleributiker så är jag helt inne på Magi temat:

 

Trollerilåda!

 

Här har vi en trollerilåda med 6 trick som man kan göra på olika sätt. Jag skulle rekommendera att man är minst 7 år för denna trollerilåda och man behöver hjälp från en förälder för att kunna läsa instruktionerna som är på Engelska och många andra europeiska språk. Det kan även behövas en vuxen eller några syskon för att visa upp de magiska mästerverken!

Jag tycker att denna låda håller en bra klass och är i bra material i en fin liten plåtlåda.

Vi gjorde tricken här igår och det var riktigt kul:) Om man behöver hjälp med någon beskrivning så kan vi alla trolleritricken.

 

Pris: 190 kr+ ev frakt om Ni önskar ha lådan hemskickad annars är Ni välkomna till vår butik. Vi slår gärna in paketen med vår wrappingteknik som jag nämnde i tidigare inlägg.

 

Jag har suttit och jobbat på vår webbshop idag men innan den fungerar så går det bra att skicka beställning till moa@zilloman.com

 

---

 

Imorgon ska jag och några vänner få uppleva lyxen att åka på Yasuragi Hasseludden som är ett japanskt spa här i Stockholm. Jag ska passa på och se vad de har för aktiviteter för barn förutom att de kan bada. Jag vet att de brukar ha familjeveckor under loven men jag ska se vad de är för åldersgränser och om det finns något kul som aktiverar barnen. Helt klart en yrkesskada :o)

 

Vi hörs imorgon!

 

Ha en trevlig kväll!

 

Moa

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-11 18:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Presentproblem och Julklappstips!

Hej hopp!

 

Åh vad skönt det är att slasket nästan är borta redan. Att ge sig ut i gårdagens väder kändes nästan som en riktigt läskig äventyrsfilm där man är osäker på hur det ska gå mot slutet. Bara att sitta på kontoret eller hemma och titta ut på ovädret kändes spännande :)

 

Nu till helgen så ska jag iväg på ett kalas där vi ska ta med en present till födelsedagsbarnet, det händer nästan varje helg att någon av våra medarbetare ska ta med sig en present på kalas och det är olika åldrar varje gång. Nu har vi lite olika varor i vår kalasbutik men i flera år så har jag sprungit runt i olika affärer för att hitta passande presenter och i passande prisklass.

 

Jag själv föredrar ordentliga presenter som antingen är i trä eller presenter som aktiverar barnen på något sätt. Det är även kul att ge någon fin och bra present av bra kvalitet som barnen kan lära sig något av. Det finns bla ett Pippi spel som heter Pippis Pluttifikationsspel där man får spela och samtidigt lära sig om matte med bilder och siffor. Detta är självklart till äldre barn. När det gäller yngre barn så finns det mycket fina instrument, spel, pussel och fina kitt som butiken eller leverantören satt ihop.

 

Här i vår kalasbutik så är tanken att barnen ska aktiveras på olika sätt med hjälp av presenten. Vi har satt ihop olika kitt som vi döpt efter våra egna Clowner som har olika teman som pyssel, natur och musik. Det är superkul, tycker jag själv, att gå runt i butiker och hitta olika varor och själv sätta ihop det till passande kitt, men om man har ont om tid eller behöver inspiration så kan man självklart komma till oss i butiken och få hjälp.

 

Då vi inte har en fungerande webbshop än så tänkte jag börja med Presenttips här i bloggen. På denna tid på året så kan det ju även bli ett Julklappstips :) Här kan Ni få inspiration till Era egna gåvor eller beställa av oss. Vill Du göra en beställning på någon av våra varor så kan Du skicka ett mail till mig på moa@zilloman.com

 

En av våra aktivitetslådor är Clownen Fiffis Stora Pysselväska:

 

Med hjälp av materialet i denna gröna, fina väska kan du göra Kreativa och Konstfulla kort, Armband & Halsband och annat som Du själv hittar på. 

Pris: 350 kr

 

Ni får gärna fråga mig om Ni önskar fler tips på var och hur Ni kan ordna Era egna kitt och presenter.

 

Moa

 

 

 

Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-10 13:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Längd på kalaset!

Hej på Er!

 

Jag pratar med många föräldrar om sina kalas varje dag och en av de vanligaste frågorna jag får är hur långt ett kalas ska vara. Det finns självklart inget exakt svar på den frågan men jag brukar rekommendera ett 2 timmars upplägg om det är barn från 2-3 år till 6-7 år och kalaset är på hemmaplan eller i en hyrd lokal. När barnen är äldre eller om man har någon typ aktivitetsbesök på ett lekland, bowlinghall eller liknande kan kalaset både vara längre och kortare.

 

På dessa 2 timmar hinner alla barn komma till kalaset och födelsedagsbarnet kan ev öppna alla paket, barnen får fika och ev mat, leka lekar/pyssla eller annan typ av underhållning, ev fri lek och besöket avslutas med fiskedamm eller skattjakt med godispåsarna.

 

Självklart kan man ha både längre och kortare kalas, det enda man ska tänka på är att barnen aktiveras och styrs till alla trevliga aktiviteter på kalaset för att hålla humöret på både barn och föräldrar på topp under hela kalaset.

Kalasbarn med egenpysslad partyhatt

 

Hoppas detta kan vara till någon hjälp inför barnkalasplanerandet!

 

Ställ gärna frågor eller ge egna förslag i kommentarsfältet nedan...jag lovar att svara!

 

:o)

 

Moa

 

Kalasservice
Postat 2010-11-09 12:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ny vecka, Nya äventyr!

God dag på Er!

 

Efter en härlig långhelg i London är jag nu tillbaka i ett mycket kallare Sverige. I London var det 10-15 grader och när jag klev ut från Arlanda igår kväll var det 4 minusgrader...burr!!

 

 

Kl 11.00 idag så slog vi upp dörrarna till vår nya butik, ZILLOMAN´S kalasbutik. Det känns kalaskul :o)

Nu är Ni varmt välkomna att komma förbi och titta på våra presenter och även boka Era kalasbesök här hos oss på plats.

 

Var: Hammarby Kaj 50A

Öppettider:

Vardagar 11-18

Lördagar 11-15

 

Tel: 08- 570 225 84

 

 

Varmt Välkomna!

 

Moa och personalen på ZILLOMAN´S kalasbutik

Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-08 16:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

London...nu kommer jag!

God morgon kära läsare!

 

Idag är denna veckas sista arbetsdag för mig då jag åker till London imorgon. Det ska bli så härligt att komma iväg och dricka Afternoon Tea hela dagarna :o)

 

Apropå Afternoon Tea, Ni vet väl att vi ordnar fester och underhållning för vuxna också? Där har vi bland annat olika koncept där ett av dom är just Afternoon Tea. Mer information om våra upplägg för vuxna finner Du här

 

Så här såg det ut på ett av borden när vi hade Afternoon Tea party hos en kund.

 

London har ett stort utbud av trolleributiker och då vi jobbar en hel del med trolleri i våra föreställningar och även ska erbjuda trolleritrick i vår kommande butik så tänkte jag ta mig en sväng om i de härliga trolleributikerna. Vi har inte så många trolleriaffärer i Sverige så man får passa på när man är i så härliga städer som London. 

 

Nu måste jag jobba på så allt blir klart inför min resa. Jag kommer nu alltså inte blogga förens på måndag igen och då är det ännu en premiär här på jobbet, vi öppnar vår nya butik!

 

Ha en härlig helg nu kära läsare, för det ska jag ha:o) 

London...här kommer jag!

 

Afternoon Tea Zillomans kalasbutik
Postat 2010-11-03 09:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pysseltips!

Vi har ibland pyssel på våra barnkalas och event. Jag tänkte dela med mig av några pysseltips:

 

Partyhattar

Hitta en bra mall på nätet eller gör en egen mall för partyhatt i lite tjockare papper och kopiera upp dom så det räcker till alla barn i olika färger. Sen kan barnen måla på dom, klistra på fjädrar, paljetter, bokmärken, silkepapper mm. Vipps så är partyhattarna till fikat och resten av kalaset klara att använda.

TIPS! man kan variera färgen på snöret till hatten så det passar till varje hatt. Det finns flera färger på elastiska snören

 

Här är Clownen Vigge på kalas och pysslar fram fina partyhattar med kalasbarnen

 

Armband & Halsband

Det klassiska men ack så roliga pysslet är armband och halsband. Om barnen har flera olika sorters pärlor att välja mellan blir det roligare att pyssla. Vi brukar ha fina träpärlor, vanliga färgpärlor, glitterpärlor i olika förmer och genomskinliga pärlor etc. Det finns så mycket roliga pärlor och tillbehör man kan använda för att få till riktiga konstverk. 

TIPS! ha fina papperspåsar som barnen kan lägga sina verk i så kan de ge bort armbandet/halsbandet om de önskar och det känns det lite häftigare med enkla medel. Barnen kan även få göra sina egna påsar. Dekorera med presentsnören, bokmärken, klistermärken mm.


 

Kronor

Det finns många fina varianter på prins- och prinsesskronor på nätet som man kan skriva ut och kopiera till alla barn på kalaset. Även här kan man använda fjädrar, färgpennor, paljetter, bokmärken, glitter och glitterpennor för att göra en häftig krona.

TIPS! Ha kronor i olika färger så barnen får välja sin favorit.

 

Ansiktsmasker

Ansiktsmasker kan användas i nästan alla teman och vid alla högtider men då kan man anpassa färger, form och pysselmaterial efter vilket tema man har vid det specifika tillfället. Det finns många fina masker som man kan köpa färdiga i pysselaffärer men man kan även klippa ut olika former i tjockpapper. Detta brukar bli en succé och maskerna sitter på under hela kalaset!

TIPS! Det brukar vara kul att ha olika former på maskerna.

 

Nu när Julen börjar närma sig så är det perfekt med julkortspyssel, att pyssla fram dekoration till granen och pyssel där barnen gör sina egna julklappar.

 

Hoppas detta kan ge lite inspiration till Ditt barnkalas, familjefest eller varför inte lite trevligt pyssel hemma med barnen!

 

Moa

 

 

Kalasservice
Postat 2010-11-02 15:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Den första Halloweenhelgen avklarad!

God måndag på Er allihopa!

 

Vilken helg vi har haft här på Zilloman. Flera häxkalas, andra roliga kalas och en premiär på vår egna barnteater. Superkul att vi äntligen är igång med teatern!

 

Den första föreställningen var en sagoglänta där vår sagovärd Söderlund var på plats och denna gång hade hon en häftig gäst, Häxan Henrietta! Det var ca 25 personer i publiken och de fick tillsammans med Söderlund och Henrietta både trolla, höra en saga om en annan häxa och mycket annat bus.

 

Här är en bild från föreställningen:

Här trollar Söderlund och Häxan Henrietta tillsammans med en medhjälpare från publiken som också var en häxa!


Själv så var jag inte närvarande på premiären utan var Superhjältinna på ett kalas under söndagen. Dock så fick jag vara med och fira lite när jag kom tillbaka...det bjöds nämligen på en Pumpatårta(en prinsesstårta som såg ut som en häftig pumpa) och kaffe när jag kom tillbaka till kontoret... MUMS!!

 

Såhär såg det ut utanför vår teater när jag kom tillbaka för att lämna mina Superhjältesaker. Riktigt mysigt i Halloweentider.

 

Vår egna Cirkusdirektör Herman stod och informerade om dagens teater bland massa pumpor och ljuslyktor.


Moa

 

PS.Hela teaterprogrammet för hösten och våren finner du här DS.

Kalasservice Sjöstadsteatern
Postat 2010-11-01 16:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
 ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'