Kalasdags - Clownen Zilloman & Co - Lär Dig Paketinslagning!

Lär Dig Paketinslagning!

Tjenare!

 

Ett måste på alla kalas är självklart paketen!! Som jag har nämnt tidigare så har vi en tjänst här hos oss där vi slår in paket på tex köpcentrum mm. Jag har även nämnt att vi har haft kurser i paketinslagning här i vår lokal i Hammarby sjöstad. 

 

Jag tänkte lära Er en lätt och mycket fin inslagning av cylinderformade saker såsom flaskor, fina höga burkar, ljus mm.

Denna inslagning är mer för oss vuxna då man ser lite av innehållet( VAAA???! tänker Ni nu..men det blir en fin inslagning som jag själv brukar använda mig av när man tex ska på middag och ge bort en flaska fin olja/vinäger eller kanske en flaska vin) och det är ju inte så kul för barnen.

Men lugn...imorgon tänkte jag visa Er några fina och enkla paketdekoreringar som passar mer än väl till barnpaket!

 

Följ bilderna nedan och gör Din egen inslagning!

 

Flaskinslagning:

Börja med att ta ut en fyrkant av pappret. Jag brukar använda mig av hela pappersrullens bredd för att få så många raka kanter som möjligt. Sedan viker Ni denna på "nästan mitten" lämna ca 1,5 cm ute i kanten såsom på bilden. 

På bilden ovan har jag valt ett papper med tryck på båda sidorna. En sida är helt röd och den andra sidan är vit med röda prickar. Självklart fungerar vilket papper som helst!

Sen börjar Ni vika pappret som en klassisk solfjäder från ena sidan med önskat avstånd(på bilden ca 1-1,5 cm/vik). Det är samma vik som man brukar göra på smällkaramellen under julen :)

Vik till mitten på pappret, alltså till toppen på trekanten.

Placera flaskan i det ovikta hörnet(i detta fall är flaskan en alkoholfri glögg från i julas med lingonsmak). Fäst pappret med flaskan med en liten tejpbit.

Rulla flaskan ända till mitten och om man önskar så kan man "säkra" flaskan i detta läge genom att fästa en bit tejp(gärna dubbelhäftande tejp så den inte syns) vid mitten. Låt den vikta sidan vara fri från flaskan.

Dra ihop vikningen till mitten så det blir som en solfjäder och fäst med hjälp av ett snöre på den nedre delen av flaskan. Här har jag valt att dra snöret 2 varv runt flaskan, splittat snörena så att de blir i mindre delar och gjort en rosett. NU är flaskan klar!!!

 

Om man önskar variera flaskinslagningen så har jag här några varianter:

Här ser Ni att jag har dragit rosetten till andra sidan och fäst den nedre delen av solfjädern som var under snöret i den övre solfjädern. Detta gjorde jag med hjälp av en tejpbit som var duvbbelsidig för att undvika att tejpen syns på inslagningen. En kul variant!

Här har vi en annan variant där jag har tagit en bit av samma papper men med den andra sidan(den sida som är vit med röda prickar) och satt på den nedre delen av flaskan. På denna kan man sen skriva något, sätta snöre, placera ett fint kort med snöre eller varför inte en fin dekoration(som jag kommer ge exempel på imorgon). Mycket tjusigt :o)

 

Hör gärna av Dig med eventuella frågor om paketinslagning och om Du vill hitta fina papper så har vi många här hos oss i Hammarby sjöstad som man kan köpa. Maila mig vettja om Du har svårt att komma förbi så kan jag maila Dig bilder på våra papper :o)

 

Min mail är moa@zilloman.com

 

Ha en härlig dag och jag hoppas att Ni har användning av flaskinslagningen!

 

Moa

Kategorier:
Paketinslagning 
Inlagt 2011-01-18 14:21 | Läst 62834 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'