Kalasdags - Recept & Koncept - Fira våren och konsten att cykla!

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Fira våren och konsten att cykla!


Hela Sverige verkar ha blommat upp i helgen! Så har även vår gata efter att alla grannar tagit fram krattor, handskar och stora jordsäckar. Massor med nyplanterade penséer och påskliljor lyser nu tillsammans med de snödroppar och tussilago som varje år lyckas komma upp ur den nyligen frysta jorden.

Att våren har kommit är självklart en anledning att fira! Idag firade vi även ett gäng femåringar på kalas i naturen och igår firade vi ett stort steg för vår egen femåring. På förmiddagen fick hon en ny cykel och på eftermiddagen sprang pappa efter och höll i. I alla fall till en början. För envis vinner fick vi erfara då jag och lillasyster tittade medan vi planterade. ”ok, koncentrera dig nu.. och trampa, trampa, traaaampa.. Bra, fortsätt framåt, titta rakt fram, trampa och.. Wiiiiiiiii”!

Lyckan då ett barn lär sig cykla är verkligen enorm. Hon blev så glad och vi blev så glada, men gladast av alla blev nog lillebror som stått och följt träningspassen under hela eftermiddagen. Han (som också bar cykelhjälm) kom springande mot henne så snabbt han kunde ”Jaaaaaa, braaaaaaa. Du kan cyyyyykla, du kan cyyyykla”! Sedan fick hon en sådan kram att jag önskar att jag haft en filmkamera i pannan jämt. Nu får jag vara glad över att jag såg det hela själv. Och att det var en mycket stolt dotter (och son) som somnade ikväll efter en minnesvärd helg av vår, kalas, några skrapsår och en cykel utan stödhjul.

Här kommer ett tips på en god sallad som passar bra att äta i solen. Jag ser alltid till att ha halloumi hemma då det går så bra ihop med det mesta. Hör är ett förslag där den salta osten kommer till sin fulla rätt.

Koka röd quinoa, skala och tärna gurka, skölj marchésallad, stek bitar av halloumi och blanda allt med lite olja och riktigt goda svarta oliver.


Inlagt 2011-04-10 21:51 | Läst 5724 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'