Kalasdags - Recept & Koncept

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Läskiga drömmar och goda grönsaksspett

I slutet av sommaren hörde jag att det var det många barn som drömde om insekter. Så även sonen. Han vaknade mitt i natten och berättade om myror som flög, men lugnades av min man, sa jaha, ok, och somnade om.

På morgonen pratade han om natten och då jag sa att pappa väl hade berättat att det var en dröm, höll han inte riktigt med.

-          Nej, han sa att de hette något annat.

-          Vad kan det ha varit då? Skogsmyror?

-          Nej, han sa att de hette något annat. Och de flög!

-          Men de fanns ju inte på riktigt, det var ju bara mardrömmar.

-          Jaa, just det. Så hette de!

Härligt att leva i närmare fyra år utan att veta vad en mardröm är. Då sover man bra. :)


De här små nyckelpigorna har ännu inte ingått i några drömmar, men passar bra till att göra grönsaksplocket lite roligare för barnen. Jag köpte blomsterpinnar i ett växthus och trädde bara på stora bitar av ost, gurka och paprika. Klart! 

Postat 2012-09-19 15:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Några tankar om yrken och farmors goda risrutor


Oj, vad det finns gott om tankar i huvudet på min äldsta dotter som snart fyller fem år. Bland annat om vad hon ska bli då hon blir stor. Ett tag pratade hon om att hon skulle bli doktor och att hon då skulle fixa en medicin som gjorde att vi aldrig skulle dö. En fin tanke och en bra målsättning, men något svårt. Därefter har hon en tid valt mellan att bli tandläkare och att jobba i affär.

 

Nu senast sa hon beslutsamt ”nej, jag vill nog ändå ha ett vanligt jobb”. Då jag undrade vad ett vanligt jobb innebar fick jag svaret ”att man skriver ut en del papper och att man skriver en massa på datorn”. Ok. Det är härligt med drömmar och målmedvetenhet. –Och det ska bli spännande att följa hennes tankar!

 

Sist hon träffade sin farmor bjöds det på riktigt goda bitar som jag kommer att göra så fort som möjligt själv. Prova, de är underbara!


Ris- och marshmallowsrutor

Ingredienser:

50 g smör

40 st marshmallows

15 dl naturella rispuffar

 

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form. Även över kanterna.

Smält smöret på låg värme och rör ned samtliga marshmallows medan de smälter på riktigt låg värme

Rör ned rispuffarna ordentligt i den sega massan

Häll ned massan i formen och ställ den svalt i minst en timme

Ta ut hela kakan ur formen och skär den i mindre rutorPostat 2010-11-15 21:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
 Ballongeriet - Ballongkonstnär
128 35 Stockholm


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'