Kalasdags - Recept & Koncept

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

En oväntad början och ett annorlunda slut på kalasdagen


Vi har firat vår sommartjejs första födelsedag i omgångar i Skåne i sommar. Det blev en kul blandning semesterfirarande vänner som samlades för att sitta ute och äta lunch och tårta.

Vid ett tillfälle hade min bror som är polis, två kollegor som skulle komma förbi och säga hej innan de skulle jobba i närheten lagom till då ett gäng syskon i tre-femårsåldern skulle befinna sig på platsen. Jag såg detta som ett utmärkt litet inslag under kalaset och var så glad då jag stod och bakade småkakor och smälte rosa choklad till garneringshjärtan.

På morgonen vaknade vår lilla ettåring med riktigt hög feber. Ett tydligt exempel på att man inte kan planera allt. Samt att man får träna på flexibiliteten som förälder. Vi kunde inte annat än att ställa in kalaset och kurera henne medan all mat och fika packades om. Det var riktigt tråkigt, men tur i oturen att hon inte är äldre i det här sammanhanget. För efter en stund kom de två trevliga poliserna med full mundering in i vårt kök med bilen ordentligt parkerad utanför. Så medan lilltjejen sov, fick de äta tårta med små rosa chokladhjärtan i vårt kök medan grannarna undrade vad som hade hänt...

Smält choklad och lägg den i en plastpåse
Klipp hål i i ena hörnet och spritsa ut små hjärtan på bakplåtspapper

Postat 2011-08-22 22:51 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'