Kalasdags - Recept & Koncept - God fiskgryta i två steg

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

God fiskgryta i två steg


Den här grytan lagade jag en vardagskväll då alla samlades från olika håll och det var bråttom att få mat på bordet. Mängden ingredienser får varieras efter hur många ni är och någon av rotfrukterna kan bytas ut mot t ex palsternacka om ni tycker om det.

Ingredienser:
2 dl vitt vin
3 dl Grädde
1 fiskbuljongtärning
5 potatisar Potatis
3 morötter Morötter
1 burk Cream fresh
1 torskblock
1 Röd paprika

Gör så här:
Låt det vita vinet, buljongtärningen och grädden koka upp
Skala potatisarna och morötterna och skär dem i tunna skivor resp stavar
Koka morotsstavarna och potatisskivorna i gräddbuljongen tills de är genomkokta
Rör ned cream freshen
Skär torskenoch paprikan i stora bitar och lägg ned fisken tillsammans med paprikan
Sjud grytan i några minuter tills torsken är genomkokt




Mera gryta...
Dagen efter hade vi gryta kvar, men då mest med rotfrukter. För att ta tillvara på det (=miljösmart) hällde jag på lite ny grädde och tärnade i ett nytt fiskblock, som jag sedan toppade (som det så fint heter –egentligen öste jag på dem) med brödkrutonger. Samma gryta fast i en ny tappning. Detta kan givetvis också göras första dagen.
J

Brödkrutonger
Tärna valfritt bröd och stek bitarna i riktigt smör, ett par klyftor pressad vitlök och en rejäl nypa salt under omrörning på hög värme. De blir riktigt goda att äta bara som de är också!



Inlagt 2011-01-22 23:58 | Läst 5371 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'