Kalasdags - Recept & Koncept - Internationella nalledagen idag 27 oktober!

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Internationella nalledagen idag 27 oktober!


Firande på förskolan
Imorse packade vi tre ryggsäckar till förskolan. En med simkläderna, en med utflyktsmaten och en med nallarna! Idag är det internationella nalledagen, vilken firas stort på förskolan. Barnen fick tidigt en inbjudan och idag ska de sjunga nallesånger, fika och prata med och om nallarna hela dagen. Barnen på förskolan var finklädda dagen till ära och det fanns en klar förväntan i luften inför firandet. En pedagog sa att det brukar bli lite rörigt denna dag, men det beror ju på att alla nallar inte är vana vid att var på förskolan, så de vet inte riktigt vad som gäller där.. Allt som kan firas ska firas!

 

Hur och när uppstod denna firardag?

Internationella nalledagen har firats i flera år i USA och England och har även börjat uppmärksammas i Sverige. Det är långt ifrån en ny dag att fira då Nalledagens uppkomst går tillbaka till november 1902. Den amerikanske presidenten Theodore Roosevelt ska under en jakt ha vägrat att skjuta en björnunge. Händelsen fick stor uppmärksamhet och leksaksbjörnen av plysch fick sitt namn - Teddybjörnen. Därav firas den internationella nalledagen på Roosevelts födelsedag den 27 oktober. 



 

 

Inlagt 2010-10-27 11:03 | Läst 7145 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'