Kalasdags - Recept & Koncept - Födelsedagsfirande bland löv

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Födelsedagsfirande bland löv

 

I helgen firade vi vår son som fyllde två år i veckan. Kalas för små barn innebär oftast att en eller flera föräldrar följer med och så även syskon. Då är man ganska snabbt uppe i ett stort antal gäster och hur man än gör, kvävs det plats. Jag hade tänkt till om allt jag ville baka och slog till på en chansning om att vara i sonens favoritpark.

 

Kvällarna innan bakade jag tills frysen var full och varje dag regnade det.. Men då vi vaknade upp på lördagen hade det regnat färdigt och höstluften kändes klar. Vi packade dubbelvagnen full med stora fat, juice, kaffe, mjölk och alla bullar och kakor och tog oss fram till parken där vi hittade ett lite lagom avskilt hörn som vi sett ut tidigare.

 

Det är så charmigt med höstklädda barn tycker jag. Fleece, kängor, västar, sköna mössor (inte sådana som blir ett måste på vintern) och små vantar. Plötsligt strömmade en mängd sådana små vänner till hörnet, dit även solen tagit sig. Då bull- och kakbuffén väl var på plats, var friheten i naturen värd allt!

 

När man är ute blir ljudnivån inte lika hög som inne, barnens fantasi och upptäckargjädje går igång och frisk luft mår ju de flesta bra av. Det var inga problem att komma och gå som man ville och alla åt och var nöjda med att kunna varva fika och lek efter behov.

 

Nu är jag väldigt förtjust i hösten och vi hade tur med vädret denna dag.. men jag kan även längta till då jag ska få fixa långbord en varm sommardag eller ett pulkaparty med snöänglar och varm choklad..

 
Det kanske verkar lite mycket att ta med olika fat ut, men det är effektfullt för festen! På bilden ser ni ett av faten jag hade med. Övriga recept kommer att publiceras efter hand.


 

Tips ang inbjudningskorten till en parkfest:
Jag tog kort då sonen lekte i parken och skrev text och vägbeskrivning etc direkt på bilden.



Kladdiga chokladmuffins

Ingredienser:
75 g smör

3 dl socker

1 msk vanillinsocker

4 mk kakao

2 ägg

2 dl mjöl



Gör så här:

Smält smöret

Blanda samtliga ingredienser och rör orrunt ordentligt

Häll med 1-2 cm i fina formar

Grädda dem långt ned i ugnen i 175 grader tills de har stelnat på toppen, men är kladdiga inuti







Inlagt 2010-10-10 23:13 | Läst 5827 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
2010-10-11 21:05   julia
Jag har fått frågan vad som funkar bäst att frysa och hur allt klarar upptiningen. Bullar ska ju helst ätas nybakade.. men det är inte alltid det funkar. Jag bakade våra kvällen innan kalaset och stoppade dem i påsar utan luft så snart de svalnat. (Jag var även glad över detta beslut på förmiddagen då vi skulle ge oss iväg!) De här kladdkakorna kan bakas och frysas in utan att de tar skada alls av upptining i kyl eller rumstemperatur. Likaså de äppelkakor jag bakade och skar i småbitar, vars recept kommer att publiceras snart!
 


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'