Kalasdags - Recept & Koncept - Kanelbullens dag!

Recept & Koncept

Det finns så många anledningar att fira! Det behöver inte bara vara födelsedagar och stora högtider. Här får du tips om vad som kan firas, små anekdoter ur en småbarnsmammas vardag samt inspiration till recept som passar för stora och små.

Kanelbullens dag!


I torsdags skrev jag om vikten att förbereda inför idag och nu är det dags!

Det första dottern sa i morse var just "Idag är det kanelbullens dag"! Sedan berättade hon att hon trodde att de skulle få kanelbullar till mellanmål på förskolan eftersom de fick semlor då det var semlans dag. Jag hoppas verkligen att de får det och om inte så blir det gott om bullar i eftermiddag. De ska ju helst ätas nybakade!

Klicka här för recept till baket




Det skapas trender kring allt, men i bakverksvärlden håller kanelbullen sig alltid. Det har den gjort enda sedan mitten av tjugotalet då kriget var slut och sockret plötsligt blev något som så många fler hade råd med.

Förra året såldes det tre miljoner kanelbullar denna dag. Minst lika många bakades säkert hemma, även om den "trenden" inte varit lika stark sedan kvinnorna började arbeta under 60-talet. Vad som är intressant är att även formen på bullarna som fortfarande bakades i hemmen då effektiviserades till dagens snurrform. Innan dess hade det bakats lite mer avancerade former.

Idag är det hur som helst läge att låta hemmet dofta av nybakat! Så ta er tid att låta barnen göra de avancerade formerna (kanske en elefantkanelbulle?) medan ni kavlar ut den snäckform som blivit den traditionella idag.

Inlagt 2010-10-04 10:04 | Läst 5729 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!











Bloggare och recensent sökes




Besök bloggen 'Busenkelt'