Kalasdags - Barnboksbloggen - Steg för steg mot det roligaste kalaset

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Steg för steg mot det roligaste kalaset

Kalas: steg för steg är en bok för alla kreativa och kalassugna barn. Full med enkla, men orginella och roliga, idéer och projekt!

Boken är Clara (Underbara Clara) Lidström och Annakarin Nybergs fjärde bok i en serie gör det själv-böcker för barn som tar ungas skapar- och fixarlust på allvar. Med tydliga beskrivningar i text och bild kan barn från cirka 6-7 års ålder få prova på att baka och fixa saker på egen hand. Vi vuxna håller oss med fördel i bakgrunden, så barnen kan utveckla sin självständighet och praktiska färdigheter. Böckerna innehåller kreativa och inspirerande idéer som tilltalar både tjejer och killar.

Kalas: steg för steg innehåller flera olika recept på läckerheter som till exempel godiskola och glassbomb och även pyssel- och lektips. Flera av tipsen kan användas som aktiviteter på kalaset, till exempel finns beskrivning för hur man gör partyglasögon och partyhattar och även hur man med enkla medel tillsammans kan fixa värsta coola hullerombullertårtan.

Längst bak i boken finns också lite tips på lekar att använda i en femkamp. Vad sägs till exempel ballongstafett och potatishinderbana?

I den här boken kommer ni hitta massa roliga och annorlunda idéer att fixa till kalaset!

Ett stort plus i boken är att inga av projekten kräver avancerade verktyg och material som är svåra att få tag på, och en uttalad ambition från författarna är att böckerna och fixarprojekten ska vara för alla.

Enda minuset är att boken tar slut alldeles för fort :) Man blir omedelbart sugen på fler fiffiga idéer och projekt från duon UnderbaraClara och Annakarin Nyberg.


Titel: Kalas: steg för steg
Författare: Clara Lidström & Annakarin Nyberg
Illustrationer av: Li Söderberg & Katy Kimbell
Sidor: 53
Tänkt läsarålder: 6-9 år


Köp boken på adlibris.se

Inlagt 2016-04-29 10:46 | Läst 5676 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)
  ★ kalasigt.se ★
Göteborg


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'