Kalasdags - Barnboksbloggen

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Fascinerande fakta om havets djur

"Den otroliga boken om havets djur" beskriver en mängd olika varelser med hjälp av fantastiska illustrationer, faktarutor och intressant information.

Det här en härlig faktabok om över 35 djur som lever i havet. Allt från den lilla clownfisken till den jättestora blåvalen och sen vidare till pingviner, narvalar, brännmaneter, mantor, jättemusslor och många många andra förunderliga havsvarelser.

Varje djur presenteras stort uppslaget (inklusive namnet på latin) med en fantastisk och detaljerad illustration tillsammans med en faktaruta och annan intressant information.

Många barn i lågstadieålder älskar att samla på sig fakta och den här boken är full av fakta om de olika djurens storlek, livslängd, levnadsmiljö, föda mm men också information som är fascinerande och rolig emellanåt. Visste du t.ex att narvalens spjut egentligen är en tand och att sjömän förr i tiden sålde spjuten och sa att de var enhörningshorn? Eller att det enda djur tillbringar vintern på antarktis är kejsarpingvinen?

Det finns en hel del såna här böcker med fakta om djur, det som gör den här boken speciell är dels det stora formatet men också de otroliga illustrationerna som är både vackra och detaljrika på ett sätt som fascinerar och väcker lusten att ta reda på mer.

Postat 2017-08-21 10:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'