Kalasdags - Barnboksbloggen

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Om natten – en bok om allt som händer medan du sover

En bok för mörkrädda som har svårt att somna och alla de som undrar vad man missar när man sover.

Har du en liten därhemma som är rädd för mörkret och har svårt att somna? Då kanske den här boken kan hjälpa. I boken Om natten får man svar på så många frågor! Till exempel får vi veta varför det blir natt, varför mörkret kommer och ljuset försvinner. Vi får reda på varför vi “lärt” oss att vara rädda för natten, det går långt tillbaka I tiden.

Läsarna får också reda på några av de saker som händer på natten, som att tidningarna trycks och delas ut, brev sorteras och att gator och torg sopas och städas. Vi får också veta mer om några yrken som behövs dygnet runt. Man kan läsa om hur djuren sover och att flera av dem vill ha det ombonat och tryggt som vi människor också vill.

Boken berättar även varför man måste sova. Ibland kan det ju kännas trist att avbryta något kul för att göra något så tråkigt som att sova. Och ibland kan man känna att man inte har tid med att sova, man kanske har mycket i skolan, böcker man vill läsa ut eller spel att klara av. Men kroppen – framför allt hjärnan - behöver vila och starta om med sömn. I boken får du veta varför.

Efter man läst den här boken inser man att mörker inte är något farligt och natten inte är speciellt mystisk. Man får också veta mer om drömmar och varför det är så  smart att sova. Visst du att du lär dig bättre och minns mer om du sover direkt efter du läst en bok eller läxa?

Den här boken är perfekt för alla som klurar på vad som gömmer sig i natten eller som är rädda för mörker. Jag gillar språket och att boken spänner över många aspekter av natt, mörker och sömn. Innehållet och bilderna täcker in mycket av det som ett barn kan fundera över. Bilderna är tydliga och fina och kompletterar texten jättebra, både innehållsmässigt och stilmässigt. Jag gillar att bilderna är så fulla med detaljer att man kan upptäcka nya saker och infallsvinklar vid nya genomläsningar.

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Titel: Om natten – en bok om allt som händer medan du sover
Text: Embla Sue Panova
Illustratör: Lina Sandquist
Målgrupp: 6-9 år
Sidor: 56
Förlag: Idus Förlag
ISBN: 9789175772165

Läs mer och köp på Adlibris.se

Postat 2015-11-05 17:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Peter och Petra - Astrid Lindgren när hon är som bäst

Peter och Petra är en klassisk Astrid Lindgren-saga med hög mysfaktor. Sagan som ursprungligen ingick i Nils Karlsson Pyssling-samlingen, har något tidlöst över sig och fortsätter att erövra generation efter generation.

Vi får följa Peter och Petra, ett syskonpar som inte riktigt är som alla andra barn. De är nämligen jättesmå. De bor under en gran i Vasaparken i Stockholm, och vill inget hellre än att gå i skolan med de andra barnen. De får som de vill, och går en hel termin i nybörjarklassen i skolan i Vasaparken. Där får de varsin liten bänk, och blir även bästa kompisar med en pojke som heter Gunnar. Sagan är realistisk, enkel och har samtidigt något magiskt över sig. Med sina klassiska vinter- och julmotiv så är det här en mysig och inspirerande saga att läsa om och om igen. Och vem vet, nästa gång ni besöker Vasaparken så kanske ni får en skymt av de små syskonen?

Peter och Petra är Astrid Lindgren när hon är som bäst, och med de nya och detaljrika illustrationerna av Kristina Digman så är den här boken något utav ett måste i barnens bokhylla!

Köp boken på adlibris.se


Om boken

Titel: Peter och Petra

Författare: Astrid Lindgren

Illustratör: Kristina Digman

Ålder: 3-6 år

ISBN: 9789129665932

Förlag: Rabén & Sjögren

"En vacker jubileumsbilderbok!"

Astrid Lindgren Kristina Digman
Postat 2015-11-05 00:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'