Kalasdags - Barnboksbloggen - En tiger i trädgården

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

En tiger i trädgården

I den fina boken med otroligt vackra illustrationer möter verkligheten fantasin på ett tankeväckande sätt.

Nora befinner sig hemma hos mormor och har tråkigt. Mormor föreslår ett besök i trädgården där hon påstår sig ha sett en tiger ute i trädgården förut under dagen. Nora tycker mormor är larvig och säger "Jag är för gammal för löjliga lekar", men mormor står på sig och berättar om trollsländor stora som fåglar, växter som vill äta upp en och om en sur isbjörn.

Nåväl, Nora och hennes leksaksgiraff Jeff går ut i trådgården och rätt var det är så svischar en trollslända förbi och en fantastisk resa börjar. Nora vägrar till en början tro att det är sant, men vartefter Nora och Jeff utforskar trädgården kommer de förstå att mormor hade rätt!

"En tiger i trädgården" är en vacker bok, med underbara illustrationer fulla av detaljer och färg. Handlingen är spännande, lite smårolig emellanåt och rymmer även en del filosofiska funderingar om vad skillnaden mellan fantasi och verklighet är.

Framförallt påminner den om att man aldrig blir för gammal för att leka och att en livlig fantasi förgyller även de mest vardagliga stunder.


Titel: En tiger i trädgården

Författare: Lizzy Stewart

Tänkt läsarålder: 3-6år

Antal sidor: 34

Lizzy Stewart är illustratör och formgivare och bor i London. Kolla fler bilder och verk här, följ Lizzy (@lizzy_stewart) på Instagram.

Inlagt 2017-04-27 17:56 | Läst 5651 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'