Kalasdags - Barnboksbloggen - Den här boken tillhör Aye Aye

Barnboksbloggen

Rebecca och barnpatrullen på Kalasdags.se recenserar och tipsar om aktuella barnböcker!

Den här boken tillhör Aye Aye

Aye Aye är det lilla fingerdjuret som älskar bilderböcker så mycket att hans egen största dröm är att få vara med i en. Men kan ett oansenligt litet fingerdjur som Aye Aye platsa i en bilderbok? Enligt de busiga kaninerna i klassen är han inte tillräckligt gullig och fluffig för det - och ingen har väl nånsin sett en aye aye i en bilderbok?

En dag utlyser fröken Rådjur en tävling för att hitta det mest hjälpsamma djuret och utlovar ett mycket speciellt pris till vinnaren. Aye Aye undrar om det kan vara så att hans dröm nu är på väg att gå i uppfyllelse!

Aye Aye hjälper gärna de andra djuren med alla möjliga saker, men inser snart att något är konstigt för tävlingsreglerna ändras hela tiden. De fluffiga tvillingarna Kanin vill också gärna vinna tävlingen och verkar göra nästan vad som helst för att visa sig hjälpsamma, påhittiga och sportiga. Kan de vara de som fifflar med reglerna?

Den här boken är en jättefin påminnelse om att det alltid är bäst att vara sig själv och inte förställa sig eller göra sig till för nån annans skull. Illustrationerna är fina, färgglada och passar berättelsen mycket bra. Boken innehåller också lite bonusmaterial i form av djurfakta om djuret aye aye som är en slags lemur som lever på Madagaskar.

Titel: Denna bok tillhör Aye Aye

Författare: Richard Byrne

Tänkt läsarålder: 3-6 år

Antal sidor: 26

Läs mer och köp på Adlibris

Inlagt 2017-04-27 18:33 | Läst 9282 ggr. | Permalink
(Logga in för att skriva en kommentar)


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'