Kalasdags - Ankis presentblogg

Ankis presentblogg

Här tipsar jag om fina och braiga presenter för olika tillfällen, åldrar, tycken och smak!

Ett must-have för alla små discopinglor

 

Söta,tuffa och glittriga klänningar för den lilla discopinglan. Perfekt om man är bjuden på ett discokalas eller om man själv ska ha ett. Är Åhléns egna märke Varför Därför och finns i butik från vecka 42. Finns i svart och guld och i storlekarna 92-140. Materialet är polyester/elastan.

Undrar om de även kommer i vuxenstorlekar...?

Disco födelsedag Kalas kille tjej
Postat 2010-09-30 21:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Till den medvetne

  

Som jag skrev i mitt förra inlägg så kommer några av mina kommande inlägg här vara Åhléns och discoinspirerade. Så även detta. Den här ursöta boan är av Åhléns eget märke VarförDärför fins i färgerna ceriserosa, vit och svart och kostar 79 kr.

En perfekt kalaspresent till den medvetne unga damen, eller killen för den delen. Om boan inte används som en urtjusig och elegant halsduk kan man ha den i sin utklädningslåda för den där extra lilla piffen.

Kalas kille tjej Under hundralappen
Postat 2010-09-24 16:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Discofeber

 

För några veckor sedan började jag dansa disco för vuxna nybörjare och sedan dess har jag nog fått lite discofeber. Och det verkar inte bara vara jag som åkt på det. Även Åhléns verkar har fått influenser av den härligt, glada och glittriga musikgenren. För någon vecka sedan besökte jag Åhléns pressvisning där deras julkollektion visades upp.

Förutom det självklara julpyntet fanns även en hel del poppiga kläder för barn. Passar perfekt för discokalaset eller bara till den dansanta tjejen eller killen. (Synd bara att de inte finns i vuxenstorlekar.)

Eftersom de hade en hel del tjusigt kommer mina inlägg ett tag framöver (nåja, någon vecka eller så) gå i discons tecken. Och så får ni gott om tid att gotta er i Åhléns kommande discokollektion. Eller det är iallafall jag som kallar den så.

Detta söta paljettprydda set som är på bilderna är Åhléns eget märke VarförDärför. Det består av en byxa, 179 kr, och en jacka, 249 kr och de finns i butik från vecka 42. Materialet är i viskos och elastan och finns i storlekarna 92-140.

Det här setet MÅSTE jag bara pröva på min snart tvåårige son. Han kommer både att glittra och stråla samt se ut som en föryngrad John Travolta, trots att han inte har fallenhet för dansen - ännu.

Det kommer mera...discoinspirerat. Håll utkik den närmaste tiden.

Postat 2010-09-20 22:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Pussla en bättre värld - klimatsmart present

Min äldsta dotter älskar att lägga pussel. Endast fyra år gammal lägger hon pussel med över 100 bitar så gott som helt själv. Personligen är jag för pussel framför tevespel och dylikt. Fick nys om detta pussel på bilden i ett Åhlénsutskick jag fick i brevlådan häromveckan. Det här pusselt ingår i serie om tre miljöutbildande pussel som fått namnet "En Bättre Värld".

Alla tre pusslen handlar om vikten att sopsortera rätt och varje pussel fokuserar på en av tre olika miljöer: skog och mark, stad och trafik samt hav och sjö. 

Tar man bort alla pusselbitar så ser man en värld som det kan se ut om man inte tar hand om sina sopor på rätt sätt. På baksidan av varje pusselbit står något klokt som t ex: "Lägga sopor är lätt som en plätt. Skräp på marken skader skogen och dess djur. Släng ditt skräp rätt så gör andra som du, om vi har tur."

Skaparen bakom pusslen är Patricia Rawecka som också är grundare till det egna företaget Gro, läs mer på www.groleksaker.se Än så länge erbjuder Gro bara tre miljöutbildande pussel, men det planeras en hel leksaksserie!

Pusslen bygger på Gro:s tre-stegs-filosofi som tar upp skilda miljöproblem och aspekter på ett logiskt sätt: 

Steg 1: att introducera olika miljörelaterade händelser och element som finns i omgivningen.
Steg 2: fortsätter man med förståelsen för hur orsak och verkan hänger ihop.
Steg 3: En hållbar livstil lönar sig i leken.

 Jag tycker det här är en bra, pedagogisk och mycket miljövänlig kalaspresent till killar och tjejer i de allra flesta åldrar eftersom pusslet är mer än ett pussel. Den har även ett viktigt budskap samt kunskap att ge. Och du kan definitivt ge bort den med gott samvete!

Jag köpte mitt pussel på Åhléns för 129 kr. Det går också att köpa den på www.groleksaker.se, där kan du köpa alla tre pussel för 300 kr. Som hittat!

 

Kalas kille tjej
Postat 2010-09-07 13:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'