Kalasdags - Ankis presentblogg

Ankis presentblogg

Här tipsar jag om fina och braiga presenter för olika tillfällen, åldrar, tycken och smak!

Sushi kliver in i leksaksköket

Det här gulliga sushi-setet hittade jag av en tillfällighet i Yasuragi Hasseluddens egen lilla souvenirbutik. Jag råkade hamna där någon dag innan jul. För er som bor i Stockholmsområdet och ibland har vägarna förbi kan jag rekommendera ett besök i deras lilla shop. Där hittar man allt möjligt fint, fyndigt och roligt, det mesta japaninspirerat såklart. Presenter som man ju inte hitter var som helst.

Det är företaget Oskar & Ellen som står bakom denna skapelse som ju ligger helt rätt i tiden. Inte för att jag är en sushi-fan men det finns faktiskt flertalet barn i min närhet som älskar sushi. För dessa barn tror jag att denna present kan bli succé.

Shopen på Yasuragi tar 299 kr för sushi-setet och det verkar vara ungefär samma pris även på nätet. Här hittade jag den på webben http://www.abcleksaker.se/sushi-set-i-tyg/3627-0

Setet innehåller sex olika sushibitar, ett fat med sojasås och wasabi och fina shopsticks. Totalt 10 delar. Allt är tillverkat i tyg och går att tvätta i 40 grader handtvätt.

Rekommenderas från 3 år.

Dop födelsedag Kalas kille tjej
Postat 2012-01-10 17:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Geografi för pusselsugna

Förena nytta med nöje med detta pussel. Har inte järnkoll på NÄR man nuförtiden lär sig Europas geografi i skolan men detta är ett utmärkt komplement till skolböckerna. Att få lägga ihop hela Europa med egna händer gör säkert att landsgränserna sitter i ryggmärgen livet ut. Det kan ju förstås ändras i och med politik och sådant. 

Geopussel är tillverkat av rejäl och hållbar återvunnen kartong. Pusslet har tilldelats priser såsom Smart Play och Smart Toy från den internationella organisationen Dr. Toy.

Innehåller 58 bitar. Storlek: 49 x 41 cm Passar från 4 år men i pedagogiskt syfte passar det nog även utmärkt för mellanstadie- och högstadieelever.
Pusslet kostar 220 kr och du hittar det här.

födelsedag Kalas kille tjej
Postat 2011-07-06 11:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Manuellt flipper

Med det här kulspelet kan man variera sig när man spelar med kulor. Kulspelet består av en bricka med hål i som har olika poäng. Man lägger brickan på ex ett bord eller på marken och så gäller det att rulla kulorna och få dem att stanna i de olika hålorna. Det medföljer 12 glaskulor.

Den här hittar du på Blå Elefant och kostar 99 kr. Perfekt kalaspresent så här års.

födelsedag Kalas kille tjej Under hundralappen Utomhuslek
Postat 2011-06-19 21:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Glada djurmönstrade mössor att möta våren i

   

Ganska nyligen berättade min rätt modemedvetna väninna att det är trendigt med djurtryck på alla sorters kläder och uggletryck är särsklit inne. Det var mer än jag visste men jag snappar oftast upp modetrender från just henne :-) Efter att vi hade spenderat en helg tillsammans hittade jag sedan dessa söta mössor på barndesign.se som både är trendiga, sköna, snygga och funtionella!

Dessa söta mössor finns i flera färger och kostar 149 kr.

Material: stretchig jersey av hög kvalitet. Dubbelsydd med liten ögla upptill. Tillverkad av 92% bomull och 8% lycra.

Perfekt vårpresent, tycker jag för både killar och tjejer.

födelsedag Kalas kille tjej Utomhuslek
Postat 2011-04-06 08:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Teckningsarkiv

 

Vem har inte funderaat över vad man ska göra med alla dessa teckningar som görs av våra små kreativa och fantasifulla filurer. Och framförallt var man ska förvara dem? Här har vi en lösning på problemet! En arkivväska för barnens alla teckningar! Jag hittade dem här http://www.inreda.com/products_find.asp?cID=3 och kostar 199 kr.

Dop födelsedag Jul Kalas kille tjej
Postat 2010-12-12 21:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Popcornmjukis - svår att motstå

Är den inte söt så säg? Mjukis Poppe, som den här lilla filuren heter, är vit i mjuk velour. Passar att ha som en liten kudde att ha och mysa med i sängen. Eller som en majsig maskot.
Svarta sydda ögon och därför mycket barnsäker. Passar för barn 0-12 år, beroende på om man gillar popcorn eller inte. Poppe har böjbara ben och är 28 cm hög och 25 cm bred.
Formgivaren bakom den fantasifulla och gulliga filuren är Charlotta Lagerberg-Thunes. Mjukis Poppe stödjer organisationer som arbetar främjande för barn.
Poppa iväg en mjukis till någon du tycker om som är sjuk eller kanske ensam eller ledsen. Mjukis Poppe går att skicka till någon som behöver en majsig kram med ett personligt meddelande inslagen i ett  fint paket.
Om jag ger en sådan här lite mjukis Poppe till min dotter som älskar popcorn, kommer hon äta mindre popcorn då?
189 kr

födelsedag Kalas kille tjej
Postat 2010-11-23 11:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Luktisar i modern tappning

Minns ni det härliga pastellfärgade 1980-talet? Och kommer ni ihåg de älskade luktisarna som vi glatt bytte med varandra och som vi samlade i små A6-häften? Det gör jag. Och det var det första jag kom att tänka på när jag ramlade över dessa pennor på Stockhome häromveckan. De doftar precis som de populära luktisarna för 30 år sedan. Perfekt att ge bort i present, vill man lyxa till det kan man ju ge bort 2 eller flera olika dofter. Kostar 39 kronor.

födelsedag Kalas kille tjej Under femtiolappen
Postat 2010-11-02 21:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Trick or treat

        

För någon vecka sedan var jag i Sickla Köpkvarter med min dotter. Hon "spotade" såklart ut kalasaffären där allt finns för det roliga kalaset. Nu hade det börjat med Halloweensortimentet och det fanns hur mycket som helst. Ovan är bara en litet urval. Fr v fiskdammspåsar, metallic confetti, halloween-stickers perfekt i fiskdammspåsarna, konfetti med pumpor och spöken och fladdermöss samt låtsas daggmasker som nog kan vara festliga att lägga i häxbålet.

Priserna på produkterna ovan varierar mellan 31 - 45 kr. Vill du komma ner ännu mer i pris kan du beställa från deras webbshop, där är det billigare.

http://shop.party-land.se/se/grp/halloween.php

Buuuuuuh!

Halloween Kalas kille tjej Under hundralappen
Postat 2010-10-22 22:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Pussla en bättre värld - klimatsmart present

Min äldsta dotter älskar att lägga pussel. Endast fyra år gammal lägger hon pussel med över 100 bitar så gott som helt själv. Personligen är jag för pussel framför tevespel och dylikt. Fick nys om detta pussel på bilden i ett Åhlénsutskick jag fick i brevlådan häromveckan. Det här pusselt ingår i serie om tre miljöutbildande pussel som fått namnet "En Bättre Värld".

Alla tre pusslen handlar om vikten att sopsortera rätt och varje pussel fokuserar på en av tre olika miljöer: skog och mark, stad och trafik samt hav och sjö. 

Tar man bort alla pusselbitar så ser man en värld som det kan se ut om man inte tar hand om sina sopor på rätt sätt. På baksidan av varje pusselbit står något klokt som t ex: "Lägga sopor är lätt som en plätt. Skräp på marken skader skogen och dess djur. Släng ditt skräp rätt så gör andra som du, om vi har tur."

Skaparen bakom pusslen är Patricia Rawecka som också är grundare till det egna företaget Gro, läs mer på www.groleksaker.se Än så länge erbjuder Gro bara tre miljöutbildande pussel, men det planeras en hel leksaksserie!

Pusslen bygger på Gro:s tre-stegs-filosofi som tar upp skilda miljöproblem och aspekter på ett logiskt sätt: 

Steg 1: att introducera olika miljörelaterade händelser och element som finns i omgivningen.
Steg 2: fortsätter man med förståelsen för hur orsak och verkan hänger ihop.
Steg 3: En hållbar livstil lönar sig i leken.

 Jag tycker det här är en bra, pedagogisk och mycket miljövänlig kalaspresent till killar och tjejer i de allra flesta åldrar eftersom pusslet är mer än ett pussel. Den har även ett viktigt budskap samt kunskap att ge. Och du kan definitivt ge bort den med gott samvete!

Jag köpte mitt pussel på Åhléns för 129 kr. Det går också att köpa den på www.groleksaker.se, där kan du köpa alla tre pussel för 300 kr. Som hittat!

 

Kalas kille tjej
Postat 2010-09-07 13:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skön resa för barnen

  

Barn kan ju i de flesta fall somna i alla möjliga märkliga sovställningar när de åker bil, tåg eller flyg. Men vi kan ju iallafall underlätta lite för dem att hålla det lilla huvudet på plats. Små sköna nackkuddar med härliga motiv är perfekta kalas- och sommarpresenter så här i semestertider.

Nackkudden med Pippi-motivet hittade jag på http://www.frapp.se/1/sv/accessoarer-Micki-Leksaker/pippi-nackkudde.php?group=prod_prod_grp-s1/67 och den kostar 119 kronor.

Den andra nackkudden med motiv från Disney Pixar-filmen Cars finns på http://www.pappaprylar.se/nackkudde-cars och kostar 89 kronor.

Trevlig resa!

Kalas kille tjej Under hundralappen
Postat 2010-07-01 17:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'