Kalasdags - Ankis presentblogg

Ankis presentblogg

Här tipsar jag om fina och braiga presenter för olika tillfällen, åldrar, tycken och smak!

Färgglada askar i retrodesign

Underbart härliga askar som kan fyllas med smått och gott. Kanske något barnen samlar på eller bara allmänt småkrafs som måste förvaras i en snygg låda. Med sitt lekfulla retromönster passar de perfekt i barnrummet. De här askarna finns i flera olika färgkominationer och mönster och kostar från 69 kr. En kalaspresent som uppskattas av både föräldrar (kanske särskilt 70-talister med tanke på mönstren) och barn.

Här hittar du alla varianter på boxarna http://www.blafre.no/sider/butikk.asp?liste=33&tittel=Bokser+til+sm%E5+ting&produktgruppe=33&sort=produktnavn%20desc

www.blafre.com hittar du fler produkter som inslagningspapper, matbox för barnens utflykter och dryckesflaskor. Alla i samma snygga retrodesign.

 

Kalas kille tjej
Postat 2010-05-25 18:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Färgglada ramar

Det här är kanske inte en klassisk kalaspresent men jag vill ändå slå ett slag för dessa underbara ramar som sprider både glädje och färg i ett hem. Jag har själv den här blåblomminga ramen hemma med ett foto av min äldsta dotter i. Passar perfekt att placera fina barnbilder eller någon sak de själva har tillverkat i sådan härlig och uppiggande ram.

Personligen tycker jag det här är perfekt doppresent eller att ge bort till någon som precis blivit föräldrar.

Just den här modellen kostar 199 kr och kommer från Pakhuis Oost. Den finns i två andra färger, i rött och i brunt. Ramen är är av tillverkad av laminerad MDF och ytterformatet är 15x15x4 cm. Innerformatet är 9 x9 cm. Krok finns på baksidan. Läs mer om färglada ramar här

http://www.vackravaggar.se/sv/artiklar/monstrade-ramar/index.html

Webbplatsen www.vackravaggar.se är full av inspiration av fina saker du kan hänga på väggar, allt från väggkorgar, hyllor och fina krokar.

Dop kille tjej
Postat 2010-05-24 10:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Till den pysslige

Den här gillar jag! Har aldrig sett det förut men ramlade över det under en av mina prylsurfningar på nätet. En rolig sysselsättning och perfekt kalaspresent för den unga "pysslingen". Genom att följa siffrorna och färgkartan gör du din egna fina mosaiktavla. Mått: 20x14 cm.

Finns även med brandbil, blomma och cheerleaders (!?) motiv. Passar bra till barn från 4 år.

Se och läs mer här http://www.blaelefant.se/product.asp?product=8409

Pris: 59 kr.

 

födelsedag kille tjej
Postat 2010-05-14 15:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

För den lilla spionen

Perfekt kalaspresent till den lilla spionen som genast kan börja utföra nya hemliga uppdrag. När man skriver med den vita pennan blir texten osynlig. Sen tar man den svarta pennan och målar över och då blir den dolda texten synlig igen.

Spionpennorna kostar 20 kr och jag hittade dem på Rödbroka, en jättegullig och mysig affär på Hornsgatan i Stockholm. Hela affären är fylld av "back-to-basic" leksaker. För oss 70-talister är igenkänningsfaktorn hög.

Kika gärna in på deras sajt, www.rodbroka.se

 

 

födelsedag Kalas kille tjej
Postat 2010-05-11 09:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En minifis för mobilt bus

Den här pruttleran med sitt gulliga namn Minifis är ju hur rolig som helst. Den lilla Minifis-burekn är ca 3,5 cm hög och nyckelringen gör det lätt att fästa den i byxan eller jackan så man kan vara spontan med sina små pruttbus. Tryck ner fingrarna i pruttleran och roliga prutt och fisljud uppstår.

Finns i tre olika färger, rosa, blå och grön och kostar endast 20 kr. Även dessa kan man ju bunkra upp med i presentlådan hemma.

Jag hittade den på:

http://www.o-rasa.se/Shop/Index.php?sArtId=600429G

Kalas kille tjej Under femtiolappen
Postat 2010-05-05 14:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Coola solbrillor är ju aldrig fel

En perfekt kalaspresent till den coola tjejen eller killen så här års när den starka vårsolen kan verka aningens ansträngande för ögonen. Och under vinterhalvåret passar dem perfekt som accessoar i utklädningslådan.

Dessa finns i tre olika metallic färger, grön, lila och blå och de kostar 39 kr i Buttericks webbutik.

http://www.buttericks.se/webbshopen.aspx?menuid=45&menu=Presentförslag&show=all&id=293.1&produkt=Jättesolglasögon,%20metallic%20grön

 

Kalas kille tjej Under femtiolappen
Postat 2010-05-05 14:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Leksaker för utomhuslek - kritor

Äntligen färgkritor med ett handtag så man slipper få multifärgade händer. Det har de här gaturkritorna från Color Kids. Perfekt för kreativa utelekar. Min dotter fick ett sådant här kritpaket i 4-årspresent, vilket blev mycket uppskattat. Går man på många barnkalas under vår- och sommarsäsongen kan det vara bra med en laddning hemma i presentlådan.

Finns i välsorterade leksaksaffärer. Kostar 16,90 kr på BR Leksaker och kritorna finns i fyra olika färgkombinationer.

Jag hittade dessa på www.br-leksaker.se

Kalas kille tjej Under femtiolappen Utomhuslek
Postat 2010-05-05 14:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Livetboken - om livet på 30 sidor

Att beskriva livet på 30 sidor kan tyckas vara en omöjlig uppgift. Men inte för Pernilla Stalfelt som har skrivit boken.

I boken berättar Pernilla att livet kan vara stort, väldigt litet, roligt och hemsk tråkigt, långt men ibland för alldeles kort. Hon berättar vad som händer i livet, från det att man föds till dess att man insjuknar, dör, begravs och allt som händer däremellan.

Hon har tidigare tagit sig an svåra och känsliga ämnen i de populära barnböckerna Dödenboken, Kärleksboken och Våldboken. Med sina lekfulla och humoristiska besrkrivningar och betraktelser lyckas hon göra svåra ämnen begripliga och intressanta för barn i alla åldrar. Många känner nog till Bajsboken som blev väldigt uppmärksammad när den kom ut i mitten av 1990-talet. Pernilla Stalfelt debuterade som barnboksförfattare med Hårboken (1996).

En bra present till små filosofer som redan i ung ålder funderar över livets mening och vad som egentligen är livet.

Finns hos www.bokus.com och www.adlibris.se för 89 kr respektive 88 kr. Passar barn i åldern 3-6 år.

 

Böcker Dop Kalas kille tjej
Postat 2010-05-04 16:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Garanterat sockerfria kondisbitar

De här sittpuffarna från Bombadill är ju bara för underbara. Både att titta och sitta på! Kanske inte den billigaste kalaspresenten men passar utmärkt som doppresent eller som en finare födelsedagspresent. Jag har själv gett bort två stycken. Dessa underbara bakverksimitationer finns även i naturlig storlek som passar perfekt i café- eller fikaleken. Kanelbullen finns också som härlig matta.

Produkterna från Bombadill är i huvudsak tillverkade av velour med 100% polyesterfyllning och mäter ca 30 cm i diameter. Tillverkningsländer: Turkiet, Litauen och Kina. Samtliga produkter är CE märkta och tvättbara i 30° handtvätt. Kika in på www.bombadill.se för att se alla deras produkter.

Produkterna från Bombadill finns att hitta i flera nätbutiker. Leksak.nu är i särklass den billigaste när det kommer till Bombadills produkter, www.leksak.nu Där hittar du några sittpuffarna för 269 kr jämfört med andra nätbutiker som tar mellan 349-399 kr för dem.

Förslag på flera nätbutiker där du kan hitta Bombadills produkter:

www.inreda.com

www.favoritsaker.se

www.bestkids.se

www.bluebox.se

www.barnboet.se

 

 

Dop födelsedag kille tjej
Postat 2010-05-04 09:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'