Kalasdags - Clownen Zilloman & Co

Clownen Zilloman & Co

En riktig partyhörjare!

God kväll alla bloggläsare!

 

Vi har fått in en sååå söt Clown i vår butik. Den är från danska Maileg och är en "Riktig Kalasclown" i mjuk version :o)

 

 

Den är i ett väldigt stort format. Nämnligen:

 

Längd: 1,25 meter

Bredd: 35 cm

 

Pris: 625 kr

 

Ha en härlig kväll allihop!

 

Moa

Kalasservice Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-27 17:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Barnteater i sjöstan!

God Onsdag på Er allihop!

 

Hoppas att helgen och början på veckan har varit bra! 

 

Själv har jag varit ute och jobbat som Clownen Blomman samt varit på födelsedagskalas privat för en 80-åring....min farmor! Det är ju alltid kul med kalas.

 

Jag kom på att jag glömde berätta många olika saker för Er om vad som hände här hos oss i December som är en av våra "hetaste" månader när vi har fullt upp med härliga uppdrag mm. I mitten på december så kom ett dagis hit och gick på vår teater. Denna gång var det en julföreställning som heter Julstöket med Clownerna Fiffi & Kakan. Det var en stor succé och jag kan varmt rekommendera både dagis, skolor och privatpersoner att komma förbi vår clown & barnteater här i Hammarby sjöstad. Vårens teaterprogram finner Du här under Barnteater.

 

Här ser Ni Clownen Kakan & Clownen Fiffi i Julstökandet för Förskolan Kryssningen i december 2010.

 

Man kan även följa oss på och sjöstadsteatern på Facebook. Klicka här för att komma till sjöstadsteaterns facebooksida.

Här hittar Ni ZILLOMAN clown & events facebooksida.

 

Ha en härlig dag nu!

 

Moa

Sjöstadsteatern
Postat 2011-01-26 11:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Antal barn på kalaset!

Tjolahopp!

 

Jag talar med många föräldrar varje dag om deras kommande kalas. Det som verkar bekymra folk mest är antalet barn på kalaset och hur lång tid kalaset ska vara. När det gäller tiden så har jag gett mina tips tidigare i bloggen så det är bara att titta tillbaka bland inläggen och få mina tips :o) men när det gäller antal barn så är det så svårt då man ibland har man vissa önskemål/regler om inbjudningar på dagis eller skola och många barn har ju väldigt bra kompisar utanför dagis och skola som kanske bör bjudas.

Jag kan inte ge några anvisningar om hur man ska se till så att det blir rättvist mm, men en riktlinje tycker jag själv är 10-15 barn för alla ska ha så trevligt som möjligt...både barn & vuxna. 

Om man känner att man själv, lokalen och födelsedagsbarnet klarar av fler barn så tycker jag att man ska pröva på att ha olika antal barn på kalasen. Då har man ju prövat allt :o)

 

Ett glatt kalasbarn.

 

Återkom gärna till mig med Era tips på hur man ska göra inbjudningsprocessen så lätt som möjligt eller om Du har något antal barn som Du tycker är passande. Det är alltid kul att höra hur andra resonerar!

 

Tack på förhand!

 

Moa 

Kalasservice
Postat 2011-01-25 14:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dagens presenttips för de vuxna!

God morgon & God måndag på Er!

 

Dagen till ära är fullspäckad av förberedelser för veckans och helgens uppdrag.

 

Dagens presenttips från mig är faktiskt något för oss vuxna. Vi har tagit hem fin keramik som är gjord av Kerstin Tillberg. 

 

Bland annat dessa:

Underbara, stora, handmålade tekoppar med guldkant och guldros på handtaget. Koppen rymmer ca 7 dl.

Finns i färgerna som är på bilden ovan samt mönstrade koppar i svart eller blått.

 

Pris: 235 kr

En exklusiv, handmålad tekanna i serien med guldros och guldig kant. Kannan rymmer ca 1,1 liter.

Finns i färgerna som är på bilden ovan, ljusblå samt mönstrade koppar i svart eller blått.

 

Pris: 535 kr

Här kommer min favorit, Lattekoppen. Koppen rymmer ca 4 dl.

Finns i färgerna som är på bilden ovan.

 

Pris: 165 kr

 

---

 

För mer produkter av denna underbara serie kan Ni titta in i vår webbshop här

 

Kram

 

Moa

 

Afternoon Tea Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-24 08:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ballongkurs!

Hej alla härliga läsare!

 

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var jag och min kollega Linnéa på en ballongkurs i slutet av November. Under en fullspäckad helg fick lära oss många fina och häftiga ballongdekorationer, ballongogram och nya, fina figurballonger. Jag har varit på andra ballongkurser tidigare och det här med ballonger är nästan löjligt roligt.

Ballonger passar på fler tillfällen än man kanske tror. Det blir mer och mer populärt att ha ballongdekor på bröllop, dopfester, barnkalas och andra vuxen- eller barnfester med olika teman. Det är även vanligt att ta med en fin ballongdekor till nyfödda barn på BB istället för den klassiska blombuketten.

 

Det här med ballonger och ballongdekor är mycket större i tex USA och England där det finns flera affärer som endast sysslar med ballonger och allt som man faktiskt kan göra med ballonger. I Sverige har vi ett par ballongspecialister.

 

Lite bilder från kursen:

 

En fin kalashatt i figurballonger

Passande ballonger för nyfödda, Flicka & Pojke. Man ser även full aktivitet bland deltagarna i bakrunden.


Musse & Mimmi


En fin samling av ballongogram & ballongdekor i olika utföranden.


En fin bukett av olika ballongblommor


En trappa full av ballonger.


Lite sent men här har vi en juldekorering...


En till dekor med lite juligare ton.


Vi har länge erbjudit ballongdekor till barnkalas och liknande men nu har vi bestämt att ta detta till en ytterligare nivå och håller på att skapa en ny Ballongsida på vår hemsida. Så håll utkik :o)

Vår hemsida hittar du här

 

Kramar från

 

Moa

Ballonger Eventservice Kalasservice
Postat 2011-01-21 10:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Smycken i present!

Hej hallå på Er kära läsare!

 

Jag är inne i en väldigt kreativ period just nu(därav kanske det blev lite paketinslagningstips här i i veckans inlägg på bloggen) och sen nyår har jag gått in & ut ur pysselaffärer och kikat efter nya, roliga projekt att genomföra. Dock har det inte blivit så mycket men jag har fått vara kreativ hemma då det är renovering med målning mm som gäller!

 

För några veckor sen så var jag på ett kalas och gav då till flickan som fyllde år ett fint halsband från vår kalasbutik. Hon blev verkligen superglad och jag insåg att det är verkligen underskattat att ge bort fina, hemgjorda smycken i present. Om man tycker om att pyssla så är det ju även roligt att välja ut färg och form så att det passar till det barn eller vuxen man ger det till.

För att piffa upp presenten så kan man göra en fin smyckespåse eller smyckeslåda som man placerar sitt verk i.

 

Här ser Ni några av våra smycken som vi har i vår butik. Örhängen kostar 50 kr/par och halsbanden ligger på 140-500 kr beroende på design. Man kan även få smycken gjorda efter egna önskemål. Design: Zilloman & Klara.

 

Som jag tidigare har nämnt här i bloggen så tycker ju även barn om att pyssla själva och då kan man plocka ihop ett fint smyckeskitt som man ger bort till födelsedagsbarnet(fungerar bra både till barn & vuxna).

 

Om man har svårt att hinna med så kan man köpa kitt som vi satt ihop till vår kalasbutik...dock så är detta mest anpassat för barn:

 

Tex så har vi Kakans lilla pysselväska för 150 kr där man kan göra sina egna halsband & armband.

 

Så ta Er till en härlig pysselaffär och låt fantasin flöda! Det är superkul...tycker jag själv i alla fall :o)

 

Moa

Present- & Julklappstips Sjöstadsteatern
Postat 2011-01-20 10:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dekor på paketen!

God morgon på Er kära läsare!

 

Redo för lite mer paketinslagningstips? Nu kommer jag att visa en fin dekoration som man kan ha på sina paket.

 

Som Ni ser på bilden nedan som är en bild från vårt skyltfönster här i Hammarby sjöstad så har är det mycket detaljer på paketen såsom vikningar, olika snören/band och andra dekoreringar. Den paketinslagning som vi har lärt oss kallas wrapping och det gör mig och några av mina kollegor till wrapartists.

 

Nu ska Nu få lära Er hur man gör en fin snurra som passar på många paket och för alla åldrar.

 

Snurra i paketpapper:

Börja med att klippa ut en fyrkant av ett papper i önskad storlek.

Vik den på mitten...

Öppna pappersbiten och vik den igen på den andra ledden så att det blir som ett kors av vikningen på pappersbiten.

Klipp sedan med en sax på alla de fyra vikningarna. OBS klipp inte enda in till mitten då pappersbiten ska hålla ihop fortfarande.

Sätt sedan en liten dubbelhäftande tejpbit i mitten på pappret och vik in en av kanterna. Om man inte har dubbelhäftande tejp så kan man ta en tejpbit som man "rullar runt" så att tejpbiten fastnar i sin egen ende så att det blir klister runt hela tejpbiten.

Vik sedan in alla kanter så att de fastnar i tejpen i mitten, som på bilden ovan. Voila och din fina snurra är klar för att placeras på paketet.

Här har jag placerat snurran på flaskinslagningen som jag beskrev här i bloggen igår men snurran passar utmärkt på vilket paket som helst :o)

 

Om man vill variera snurran och göra olika modeller så kan man göra såhär:

Här har jag gjort två varianter på snurran med hjälp av mönstersaxar. Ni kanske kan låna barnens och om de inte har någon mönstersax så kan jag verkligen rekommendera detta till pysselväskan. Man kan göra otroligt mycket fint mönstersaxar.

På dessa snurror har jag använt två olika mönstersaxar och på den vänstra snurran har jag klippt med mönstersax i vikningarna in till mitten men på den högra har jag klippt runt hela fyrkanten från start och använt en vanlig sax i vikningarna till mitten. Pröva Dig fram för att hitta den variant som Du gillar mest och kanske ha olika på olika paket.

 

Jag har många tips på dekorer och paketinslagning. Är detta något som Ni vill se mer av? Skriv gärna en kommentar i fältet nedan så ska jag tipsa om mer kreativa paketinslagningar :o)

 

Bara så att Ni vet så har vi paketinslagningskitt här i vår kalasbutik. Då får man en mönstersax, en bandsplittare(en sådan som man använder för att dela på paketsnören i mindre delar) som gör topptjusigt resultat samt så får man 3 rullar med paketinslagningspapper i högsta kvallitet. Vi har många olika papper som har både dubbelsidigt tryck och enkelsidigt samt i många olika färger och mönster. Rullarna är på 3 meter vardera. Detta paket kostar 150 kr och Ni finner vår webshop här 

 

Ha en härlig dag nu och slå in massa fina paket!

 

Moa

 

Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-19 09:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lär Dig Paketinslagning!

Tjenare!

 

Ett måste på alla kalas är självklart paketen!! Som jag har nämnt tidigare så har vi en tjänst här hos oss där vi slår in paket på tex köpcentrum mm. Jag har även nämnt att vi har haft kurser i paketinslagning här i vår lokal i Hammarby sjöstad. 

 

Jag tänkte lära Er en lätt och mycket fin inslagning av cylinderformade saker såsom flaskor, fina höga burkar, ljus mm.

Denna inslagning är mer för oss vuxna då man ser lite av innehållet( VAAA???! tänker Ni nu..men det blir en fin inslagning som jag själv brukar använda mig av när man tex ska på middag och ge bort en flaska fin olja/vinäger eller kanske en flaska vin) och det är ju inte så kul för barnen.

Men lugn...imorgon tänkte jag visa Er några fina och enkla paketdekoreringar som passar mer än väl till barnpaket!

 

Följ bilderna nedan och gör Din egen inslagning!

 

Flaskinslagning:

Börja med att ta ut en fyrkant av pappret. Jag brukar använda mig av hela pappersrullens bredd för att få så många raka kanter som möjligt. Sedan viker Ni denna på "nästan mitten" lämna ca 1,5 cm ute i kanten såsom på bilden. 

På bilden ovan har jag valt ett papper med tryck på båda sidorna. En sida är helt röd och den andra sidan är vit med röda prickar. Självklart fungerar vilket papper som helst!

Sen börjar Ni vika pappret som en klassisk solfjäder från ena sidan med önskat avstånd(på bilden ca 1-1,5 cm/vik). Det är samma vik som man brukar göra på smällkaramellen under julen :)

Vik till mitten på pappret, alltså till toppen på trekanten.

Placera flaskan i det ovikta hörnet(i detta fall är flaskan en alkoholfri glögg från i julas med lingonsmak). Fäst pappret med flaskan med en liten tejpbit.

Rulla flaskan ända till mitten och om man önskar så kan man "säkra" flaskan i detta läge genom att fästa en bit tejp(gärna dubbelhäftande tejp så den inte syns) vid mitten. Låt den vikta sidan vara fri från flaskan.

Dra ihop vikningen till mitten så det blir som en solfjäder och fäst med hjälp av ett snöre på den nedre delen av flaskan. Här har jag valt att dra snöret 2 varv runt flaskan, splittat snörena så att de blir i mindre delar och gjort en rosett. NU är flaskan klar!!!

 

Om man önskar variera flaskinslagningen så har jag här några varianter:

Här ser Ni att jag har dragit rosetten till andra sidan och fäst den nedre delen av solfjädern som var under snöret i den övre solfjädern. Detta gjorde jag med hjälp av en tejpbit som var duvbbelsidig för att undvika att tejpen syns på inslagningen. En kul variant!

Här har vi en annan variant där jag har tagit en bit av samma papper men med den andra sidan(den sida som är vit med röda prickar) och satt på den nedre delen av flaskan. På denna kan man sen skriva något, sätta snöre, placera ett fint kort med snöre eller varför inte en fin dekoration(som jag kommer ge exempel på imorgon). Mycket tjusigt :o)

 

Hör gärna av Dig med eventuella frågor om paketinslagning och om Du vill hitta fina papper så har vi många här hos oss i Hammarby sjöstad som man kan köpa. Maila mig vettja om Du har svårt att komma förbi så kan jag maila Dig bilder på våra papper :o)

 

Min mail är moa@zilloman.com

 

Ha en härlig dag och jag hoppas att Ni har användning av flaskinslagningen!

 

Moa

Eventservice Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-18 14:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett presenttips med tema Miljö

Hej hopp!

 

Nu har jag skrivit en massa om Clownen Blomman som är min Clownfigur. Varför jag tycker att det är så passande att skriva om Blomman just nu är kopplat till Kalasdags nya tema: Miljö.

Här kommer Nu ett presenttips på i samma tema. Jag har tipsat om denna tidigare(då som julklappstips) men passar bättre in nu.

Blomman fått egen väska så barnen själva kan upptäcka naturen såsom hon tycker är kul:

 

Blommans Upptäck-Naturen-Väska

 

 

Med Förstoringsglaset i denna fina blomväska kan du titta närmare på både blommor, blad och djur. I Insektsburken kan du tillfälligt fånga in ett ”litet kryp” och se det uppförstorat.  Med hjälp av Blompressen kan du bevara vårens och sommarens blomsterminnen.

 

Innehåll:

1 fin väska

1 förstoringsglas

1 blompress

1 Insektsburk

 

Pris: 350 kr

 

En aktiv och bra present som kan aktivera både barnen och de vuxna i familjen!

 

Ni hittar varan och andra presenter i vår kalasbutik här

 

--

 

En annan rolig present med temat miljö tycker jag är detta söta trädgårdset i tyg från Oskar & Ellen. Denna säljs på många olika leksaksbutiker

 

Det som jag också har funderat på som present när det gäller Clownen Blomman och temat Miljö är att ge bort fröpåsar och som ett startkitt för barnen att odla sina egna växter. Detta kan vara ett tips för Dig som vill sätta ihop en egen "Miljöpresent".

 

Många glada hälsningar

 

Moa

Clownen Blomman Kalasservice Present- & Julklappstips
Postat 2011-01-17 10:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Grönt är Skönt

God morgon på Er solstrålar!

 

Temat miljö håller i sig för mig och idag tänkte jag berätta lite mer om Clownen Blommans miljöshow "Grönt är Skönt"

 

Clownen Blomman vill se till att rena världen!?! Nåja...på hennes sätt i alla fall. Med barnens hjälp och med en stänk av magi så delar Blomman med sig av sina tankar om återvinning och hur alla kan hjälpa till att hålla planeten grön och skön.


Blomman har gröna fingrar, eller åtminstone tror hon det själv, hon älskar att pyssla i trädgården och lyssna på gamla LP skivor i sin gramofon. Blomman har många kompisar, men de flesta är växter, "det är bara bra" säger hon för de är "ärliga och roliga att prata med" tycker Blomman.


En dag berättar växterna att de är rädda för att utrotas då Regnet berättat för dom att världen smutsas ned mer och mer med tiden och att växterna kanske försvinner om inte människorna hjälper till med miljön. Blomman blir helt förkrossad över hennes ledsna vänner och bestämmer sig för att "förändra världen"!!! Hur ska detta sluta...


I Showen får barnen(och de vuxna som vill såklart..) tankar om återvinning och rent vatten på Clownen Blommans egna sätt och hur De kan hjälpa till att hålla Jorden grön och skön. Med skoj, bus och en stänk av magi får Clownen Blomman hjälp av barnen att rena planeten Jorden!

Vill Du hjälpa till?!

Clownen Blommans husdjur Larven Larre

 

För mer information om våra clowner och om vårens teaterprogram för Zillomans Clown & Barnteater klicka här och titta under Barnteater och klicka på programmet.

 

Många glada hälsningar från 

 

Moa & Clownen Blomman :o)

Clownen Blomman Sjöstadsteatern
Postat 2011-01-14 08:37 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kalasdags nya tema: Miljö

Hej på Er i det gråa vädret!

 

Är det bara jag kanske men är det inte lite grått ute idag? Gråare än vanligt i denna gråa period menar jag :o)

 

Jag såg att Kalasdags lanserat ett nytt tema och det är temat Miljö. Det passar extra bra för mig, eller egenligen passar det extra bra för min clownkaraktär Clownen Blomman. Som Ni hör på namnet så tycker hon om blommor och egentligen allt som har med naturen att göra. Jag brukar beskriva Clownen Blomman såhär:

 

Blomman har gröna fingrar, eller åtminstone tror hon det själv, hon älskar att pyssla i trädgården och lyssna på gamla LP skivor i sin gramofon. Blomman har många kompisar, men de flesta är växter, det tycker dock Blomman är bra för att de är "ärliga och roliga att prata med" tycker Blomman. Hennes husdjur, larven Larre, är en riktig latmask som mest ligger i solstolen och larvar sig med Blomman..."eller han kanske är en latlarv då??!!" undrar Blomman.

Tur att Blomman har sin cykel med tre hjul och flak, vart skulle hon annars ha sin älskade frösamling någonstans.


 Clownen Blomman i egen hög person

 

Jag tänkte berätta lite mer om Blomman och hennes Miljöshow "Grönt är Skönt" vid ett senare tillfälle här under miljötemat.

 

Topp dag på Er alla!

 

Moa

Clownen Blomman
Postat 2011-01-13 11:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dags för FORMEX mässan!

God kväll kära läsare!

 

Nu börjar det närma sig Formexmässan här i Stockholm och det är en branschmässa på Stockholmsmässan den 20-23/1 2011. Vi brukar åka dit med jobbet för att titta på passande presenter till våra barnkalas, hälsa på samarbetspartners och nu även tittar vi efter fler varor till vår Kalasbutik!

Det finns många olika och bra leverantörer och vi brukar mest hålla till bland barn&leksaker :o)

 

På mässan ska vi träffa ett företag som heter Den Goda Fen som har mycket välgjorda och fina maskeraddräkter mm för barn. Detta företag håller till på Värmdö utanför Stockholm, detta är väldigt roligt eftersom att Clownen Zilloman & Co är ett Värmdöföretag från början :o)

 

Mer om Den Goda Fen och deras produkter finner Ni här

 

Hoppas Ni hittar spännande och fina varor!

 

God Kväll!

 

Moa

 

Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-12 19:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tillbaka till verkligheten!

Hej på Er alla glada!

 

Nu har jag och mina kära kollegor haft en låång ledighet efter den intensiva julen! Jag hoppas att Ni alla haft en härlig Jul och Nyår.

 

Nu är 2011 här och vi är ingång med nya spännande uppdrag, nyheter och massa bus såklart! Än får vi inte städa bort alla Jultomtar, Tomtenissar och julmaterial då denna tid fylls med alla härliga Julgransplundringar. Härligt!!

 

Strax innan jul så kom äntligen vår webshop upp på riktigt och vi lyckades få iväg många varor innan julafton. Årets Julklapp här i Zillomans kalasbutik(både i vår webshop och i vår butik här i Hammarby sjöstad) blev dessa två aktivitetslådor som självklart även är presenttips här under året:

 

Piratväska


 

En fin plåtlåda med piratmotiv och handtag som innehåller allt som en riktig Pirat behöver.

Lådan innehåller: 1 träsvärd, 2 ögonlappar, 1 huckle, 1 tygpåse med 7 guldpengar av trä, 1 skattkarta i tyg, 1 kompass, 1 rep som kan användas till att knyta knopar(med instruktioner), användas som halsband mm.

Pris: 190 kr

 

Liten Trolleriväska


 

En fin plåtlåda med magimotiv som är fylld med många häftiga trick och trolleritillbehör. Minst 6 trolleritrick kan man göra med denna låda som även innehåller en beskrivning på flera europeiska språk.

Från Ca 7 år. Engelsk beskrivning

Pris: 190 kr

 

Zillomans kalasbutik på webben finner Ni här

 

Ha en härlig kväll nu!

 

Moa

Eventservice Present- & Julklappstips Zillomans kalasbutik
Postat 2011-01-11 16:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera


Vill du synas här? Klicka här!

Ja, tack

Jag vill ha Kalasdags nyhetsbrev!Bloggare och recensent sökes
Besök bloggen 'Busenkelt'